SEARCY: Gosnell 2: Oslobađanje

Nick Searcy

Screenshot: YouTube/Phelim McAleer

“… i dalje se osjećam optimističnim glede konačnog ishoda… opravdanje onoga što sam učinio, zašto sam učinio i kako [sam učinio] postat će prihvatljivo za vrijeme mog života.”

— Kermit Gosnell, nakon njegove presude

Dana 13. svibnja 2013. godine, dr. Kermit Gosnell osuđen je u Philadelphiji po tri točke optužnice za ubojstvo prvog stupnja zbog rezanja, škarama, vratova novorođenčadi koja su rođena živa i 21 točki optužnice za kasni prekid trudnoće. Njegovi nelicencirani članovi osoblja bili su osuđeni za “krađu putem obmane” zbog izvođenja medicinskih postupaka — pobačaja — za koje nisu bili obučeni i kvalificirani. Stephen Massof, nelicencirani diplomac medicinske škole, priznao je krivnju po dvije točke optužnice za ubojstvo trećeg stupnja zbog rezanja kralježnica živo rođenih beba prema uputama dr. Gosnella. Mnogi ostali članovi osoblja svjedočili su, u zamjenu za imunitet, da su sudjelovali u bezbrojnim činovima “rezuckanja”.

Dana 22. siječnja 2019. godine, država New York legalizirala je gotovo sve što su Gosnell i njegovo osoblje učinili.

Osuđen je za ubojstvo djeteta koje je već bilo rođeno. U New Yorku je sad legalno ubiti dijete koje preživi pobačaj.

Osuđen je zbog dopuštanja obavljanja postupka pobačaja neobučenom i nelicenciranom osoblju. U New Yorku je sad legalno da ne-liječnici ili bilo koji “zdravstveni djelatnici” (nedefinirani) obavljaju pobačaje.

Osušen je za obavljanje najmanje 21 pobačaja u kasnom terminu, nakon zakonskog ograničenja od 24 tjedana. U New Yorku je sad legalno prekidanje trudnoće sve do poroda. U New Yorku ne postoji više stvar poput “kasnog” pobačaja.

Gosnell je dosljedno tvrdio da je nevin, ispred svog vremena i da će jednog dana biti oslobođen krivnje. Bio je u pravu. Uranio je samo nekoliko godina i nalazio se u pogrešnom gradu. Država New York ga je upravo oslobodila krivnje.

Kladim se da Gosnell ovog trenutka u svojoj ćeliji priprema svoju žalbu za vrijeme kad će država Philadelphia slijediti primjer i donijeti svoju verziju newyorškog zakona.

Mnogi ljudi koji su vidjeli film o Gosnellu koji sam režirao, doprli su do mene tijekom posljednja dva dana, govoreći mi istu stvar koja se vrzmala i po mojim mislima:

“Moj Bože, oni su upravo legalizirali svaki užas koji je počinio.”

I mnogi su me pitali, u užasu, kako je to moguće? Kako je moguće gromoglasno klicanje u državnom domu New Yorka nakon donošenja zakona koji legalizira ubojstvo novorođene bebe? Kako smo došli do ove točke?

Ovdje smo došli, “drugovi”, jer je krajnji cilj ljevice obezvrjeđivanje sveg ljudskog života, a ne samo onog nerođenog djeteta. I vrijeme je da se suočimo s tim.

Kroz čitavu svjetsku povijest socijalističke/komunističke ljevice, ona je dosljedno postajala ubojita prema svojim vlastitim građanima. Staljinov SSSR, Sjeverna Koreja, Maova Kina, Kuba, Kambodža — u svakom mjestu u kojem je postigla potpunu kontrolu, ona je zatvarala i ubijala svoje političke protivnike u milijunima te je opravdavala ta masovna ubojstva i teror ovime:

1) proglašavanjem svih disidenata neprijateljima svemoćne države i stoga prijetnja svakom “drugu”, i;

2) zabranjivanjem religije, uskraćivanjem bilo kakvog božanskog aspekta ljudskom životu te stoga uklanjanje bilo kakvog razloga za NE ubijanje neprijatelja naroda.

Dužnosnici koji su donijeli ovaj zakon u New Yorku, a zatim oduševljeno klicali kao da su izliječili rak, ne bi to mogli učiniti kad bi vjerovali da je ljudsko biće Božja kreacija. Oni moraju vjerovati da je ljudsko biće samo biološka slučajnost bez duše, bez božanske iskre, bez Nebeskog plana — te stoga ne posjeduje inherentni razlog za očuvanje.

Pristaše ovog zakona vole koristiti riječ “neželjeno” jer im ona daje moć nad životom i smrti. Za njih, ako je život “neželjen”, on je bezvrijedan, a ako ne postoji “viša moć” od njihove procjene, onda je to, uznemirujuće, kraj priče. Po njihovoj logici, oni su u pravu. Ako ne postoji Bog s interesom za ljudski život i nema vječnih posljedica za ljudsko djelovanje, bilo bi jadno, glupo i sentimentalno NE ukloniti život koji je “neželjen” — bilo da se radi o djetetu, osamdesetogodišnjaku ili disidentu na vrhuncu njegovog/njezinog života.

Kermit Gosnell je čak tvrdio da je u slučaju pobačaja djeteta nakon 24-tjednog razdoblja, njegova procjena razdoblja ta koja bi trebala biti ultimativni autoritet u odlučivanju o gestacijskoj dobi. On je bio Vrhovna Sila. Ono što ljevica naposljetku želi steći jest moć nad životom i smrti u BILO kojoj dobi i to je razlog zašto su dekriminalizirali Kermita Gosnella.

A povijest je pokazala da se tu neće zaustaviti.

Nick Searcy je redatelj filma ‘Gosnell: The Trial of America’s Biggest Serial Killer’. Također je i glumac koji je glumio u Oscarom nagrađenim filmovima poput ‘The Shape Of Water’ i ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, a glumio je i šerifa Arta McMullena u FX seriji Justified.