Tucker objasnio zašto liberali poput Ralpha Northama podržavaju pobačaj

Scott Morefield

Screenshot: Fox News

Tucker Carlson je iskoristio izjavu demokratskog guvernera Virginije Ralpha Northama kako bi pokušao objasniti temeljne uzroke nadmoćne podrške liberala u vezi pobačaja.

“Vjerujem da reproduktivna sloboda dovodi do ekonomske slobode žena”, citirao je Northama voditelj Fox News-a dok je govorio o njegovim pogledima na pobačaj. No, prema Carlsonu, “ništa od ovog nije istina”, a njegov segment nastojao je dokazati tu točku.

“Prošlo je kratko razdoblje između trenutka kad je javno podržao čedomorstvo i dana kad su novinari pronašli Klanovu kapuljaču na njegovoj stranici u godišnjaku, a tog je dana Ralph Northam održao konferenciju za tisak kako bi objasnio zašto podržava pobačaj”, počeo je Carlson prije nego što je citirao guvernera Virginije na temu pobačaja.

“Sloboda”, rekao je Carlson. “Čuli smo tu riječ bezbroj puta od političara pro-izbora. Argument je, naravno: pobačaj je oslobađanje, pobačaj vas oslobađa. Ništa od ovog nije istina. Što bliže pogledate, to je očiglednije lažno. U najboljem slučaju, pobačaj je duboko tužna stvar. Pitajte bilo koga tko ga je imao. Dakle, zašto onda naša vladajuća klasa uporno potiče pobačaj u našoj zemlji? Pa, Ralph Northam je to objasnio jasnije od bilo koga drugog. ‘Pobačaj vodi do ekonomske slobode’, rekao je. ‘To donosi prosperitet.’ Gotovo svatko u obalnoj Americi religiozno vjeruje u to.”

Carlson je objasnio kako “bivša izvršna direktorica hedge fonda” Chelsea Clinton izjednačava žene u radnoj snazi s početkom presude Vrhovnog suda u slučaju Roe protiv Wade iz 1973. godine.

“Drugim riječima, pobačaj pojačava tržište”, rekao je voditelj Fox Newsa. “On oslobađa žene od zamornih zahtjeva majčinstva i dopušta im da ispunjavaju svoju višu dužnost, a to je ona korporacijama. Žene bez djece su savjesne, poslušne radnice. One mogu raditi mnogo sati. One uzimaju manje slobodnog vremena. Njihova primarna lojalnost je kompaniji. Sve to je dobro za BDP. Chelsea Clinton i ostala investitorska klasa to čvrsto odobrava. Prestanite disati i na posao — tako oni osjećaju.”

Tucker je objasnio kako je imanje djece postao “sebičan izbor”, a jedan kolumnist Daily Telegrapha čak je pozvao vlade da zabrane taj izbor.

“Dakle, to je pravi razlog zbog kojeg naše elite toliko entuzijastično podržavaju pobačaj”, zaključio je Carlson. “On te ne oslobađa. On te neće učiniti sretnijim. Ali će učiniti kompanije profitabilnijima i to je ono o čemu najviše brinu. Pro-izbora znači pro-korporativno. Što god drugo učinio, Ralph Northam je to razjasnio.”