Kralj Solomon proglašen prvakom ženskih prava zbog prijedloga ‘presijecanja bebe na pola’

The Babylon Bee

SAD – Kad je kralju Solomonu predočen spor između dviju žena zbog bebe, Solomon je objavio da će prepoloviti dijete. To je uzrokovalo erupciju aplauza od brojnih nazočnih feministica, koje su hvalile Solomonovu mudru presudu koja bi unaprijedila ženska prava.

“To je toliko jednostavan i suosjećajan odgovor na problem”, izjavila je predsjednica Planiranog roditeljstva Leana Wen. “Samo uzmite bebu — ili odbjegli fetus, kako ga nazivamo — i presijecite ga na pola. Solomon doista podržava reproduktivno zdravlje žena.”

Ipak, nisu svi bili zadovoljni kraljevom odlukom. Jedna od dvije žene u sporu, pretpostavlja se republikanka, preklinjala je Solomona da ne presiječe bebu na dva dijela, uskraćujući tako drugoj ženi pravo na izbor.

“Ovo je još jedan način na koji je Solomonova odluka bila brilijantna”, izjavila je članica NARAL-a Stacey Robbins. “To je izazvalo reakcije kod dviju žena, otkrivajući tako tko je prava feministica, a koja je nekakva vrsta čudovišta koje se protivi izboru.”

Bilo je i riječi o tome da kralj Solomon bude u glavnoj ulozi na sljedećem Ženskom maršu, iako je taj prijedlog brže-bolje napušten kad su organizatori događaja doznali da je Židov.

Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.