ANKETA: Desničarski populizam raste u Španjolskoj ususret predstojećih izbora

Jose Nino

Desničarske stranke u Španjolskoj spremne su napraviti buku na predstojećim lokalnim, regionalnim i europskim izborima 26. svibnja 2019. Stranka desnog centra Partido Popular (PP), zajedno s centrističkom strankom Ciudadanos i desničarskom VOX strankom, spremne su potući do nogu sadašnju ljevičarsku vladajuću koaliciju u Španjolskoj.

Nedavne ankete pokazuju da koalicija desnog centra pobjeđuje u glavnim urbanim centrima poput Madrida i Valencije, koji su u posljednje 4 godine bili u ljevičarskim rukama.

Nedavni val rasta popularnosti španjolske desnice nije slučajnost. Imigracija je nedvojbeno glavno pitanje koje ih je stavilo na vrh anketa, budući da su ljudi počeli sumnjati u nedavnu španjolsku imigracijsku politiku. S Matteom Salvinijem kao ministrom unutarnjih poslova u Italiji, tijekom prošle godine mnogo imigranata preusmjereno je u Španjolsku kao posljedica nedavnih talijanskih politika osiguranja granice.

Pod stražom premijera Pedra Sancheza, imigracija se utrostručila s 11.464 na 33.215 tijekom 2017. do 2018. godine. Establišmentske stranke u Španjolskoj nisu jedine koje potiču masovnu imigraciju. Fondacija Gefira, organizacija koja prati globalne demografske promjene, otkrila je da je španjolska vlada radila s nevladinim organizacijama kao što je Open Arms kako bi dovela 200.000 imigranata u Španjolsku 2019. godine.

Radikalna socijalistička stranka Podemos također je objavila da do 2020. godine namjerava dovesti 4 milijuna imigranata u Španjolsku. Nakon što ti imigranti stignu u Španjolsku, oni će istog trenutka dobiti državljanstvo i socijalnu pomoć. Na sreću, Podemon je manjinska stranka u španjolskoj vladi.

Unatoč politički korektnim zabrinutostima glede imigracije, Španjolska ima pravo preispitati imigracijske politike svoje vlade. Studija slučaja švedske imigracije služi kao snažan podsjetnik na opasnosti otvorenih granica u kombinaciji s velikodušnom politikom socijalne skrbi. Socijalna država umanjuje sposobnost imigranata integraciji i doprinosu švedskoj ekonomiji. S druge strane, mnogi od tih imigranata oformili su svoje vlastite getoe koji su prepuni kriminala i svih vrsta anti-društvenog ponašanja.

Ovan trend pokazuje svoju ružnu glavu i u Španjolskoj. Nedavna priča 18-godišnje djevojke koju su silovala šestorica marokanskih imigranata samo je znak onoga što će se dogoditi ako Španjolska nastavi s prihvaćanjem ovih pogrešnih politika. Srećom, hladnije glave trenutačno prevladavaju, dok desničarske stranke postaju politički relevantnije u Španjolskoj.

Španjolska politička klasa, a i ostatak Europske unije što se toga tiče, trebala bi preispitati dogmu otvorenih granica koju potiču globalisti. Signalizacija vrline nikada ne bi smjela biti temelj javne politike.