Švedska ministrica usporedila novi mađarski program pomoći obiteljima s nacizmom

Hungary Journal

Screenshot: YouTube/Breitbart News

Švedska ministrica za socijalna pitanja usporedila je nove mjere za pomoć obiteljima u Mađarskoj s nacizmom. Ministar vanjskih poslova Szijjarto uzvratio je kritizirajući migracijsku politiku skandinavske zemlje.

U tweetu, Annika Strandhall, švedska ministrica za socijalna pitanja, izjavila je da “alarmantne” politike Mađarske “smrde na 1930-te”. Sugerirala je da je mađarski premijer, koji nastoji promicati rođenje “više pravih mađarskih” beba, bio “desničarski populist koji pokušava prikriti posljedice tih politika neovisnosti žena koje su one zaslužile.”

Kako su izvijestile mađarske dnevne novine Magyar Hirlap, Strandhall je s odobrenjem podijelila članak u švedskom tabloidu Aftonbladet. Još jedan švedski medij, Sydsvenskan, također je objavio članak sa sličnim mišljenjima. Prema novinarki Sofiji Nerbrand, plan pro-obitelji je uvredljiv za žene, a mađarski premijer bi s trebao sramiti zbog svoje izjave kako želi više mađarske djece umjesto imigranata.

Za razliku od Mađarske, Švedska “troši novac na migrante, a ne na obitelji”, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto.

Sziijarto je u srijedu navečer gostovao u emisiji Tuckera Carlsona gdje je govorio o mjerama programa za pomoć obiteljima.