Novi dokazi sugeriraju da je Jussie Smollet isplanirao napad na samog sebe

Ryan Saavedra

Novi dokazi u navodnom napadu na zvijezdu serije “Empire” Jussieja Smolletta sugeriraju da je Smollett platio dvojici braće iz Nigerije da provedu napad na njega, prema policijskim dužnosnicima.

CBS News Chicago izvješćuje:

Izvori navode da je najmanje jedan od braće kupio uže koje je korišteno u incidentu na Smollettov zahtjev. Izvori također govore da je zvijezda serije “Empire” platila za uže, koje je kupljeno u prodavaonici Crafty Beaver tijekom vikenda 25. siječnja. Braći je prije odlaska u Nigeriju plaćeno 3.500 dolara i obećano dodatnih 500 dolara pri povratku.

“2 #CPD izvora rekla su @fox32neews da su braća uhićena i puštena u slučaju #JussieSmollett rekla detektivima da im je glumac #Empire platio kako bi izveli napad”, tweetao je novinar Fox 32 Chicago Rafer Weigel. “Detektivi su također pribavili račun za uže koje je nađeno na #Smollett vratu kojo pokazuje da su ga braća kupila.”

CNN je također izvijestio da su dvojica čikaških policajaca rekla za mrežu kako vjeruju da je Smollett platio dvojici braće da koordiniraju napad, ističući kako su “izvori rekli CNN-u da postoje dokazi koji pokazuju da su dvojica braće kupili uže pronađeno oko Smollettovog vrata u prodavaonici u Chicagu.”

“Novi smjer istrage sada se temelji na pretpostavki da je gosp. Smollett bio aktivni sudionik u incidentu”, rekao je policijski službenik za Deadline.

“Možemo potvrditi da su informacije koje smo zaprimili od ranije ispitanih pojedinaca u slučaju Empire promijenile putanju istrage, rekao je službenik za komunikacije čikaške policije Anthony. “Posegnuli smo za odvjetnikom glumca iz serije Empire kako bismo zatražili dodatni intervju.”

Policija je u srijedu uhitila dvojicu braće “u međunarodnoj zračnoj luci O’Hare u Chicagu, a njihov apartman je pretresen u četvrtak”, izvijestio je Associated Press, dodajući: “Policija ih je ispitala u petak, ali ih je morala osloboditi zbog toga što nisu optuženi u roku od 48 sati”.

“Zbog novih dokaza, koji su došli kao rezultat novih ispitivanja, pojedinci koje je policija ispitala u slučaju Empire sada su pušteni na slobodu, a detektivi moraju napraviti dodatne istražne radove”, tweetao je glasnogovornik policije Guglielmi.

Dana 29. siječnja, Smollett je tvrdio da je napadnut u ranim jutarnjim satima u blizini svog apartmana u Chicagu. “Dva maskirana napadača polila su na njega ‘nepoznatu kemijsku supstancu’, vjerojatno izbjeljivač te omotali uže oko njegovog vrata, rekao je policiji”, prema ABC News. “U naknadnom intervjuu s policijom, Smollett je tvrdio da su napadači vikali ‘MAGA zemlja’, referenca na slogan predsjednika Donalda Trumpa ‘Make America Great Again’.”

U roku nekoliko sati od napada, demokrati, uključujući zastupnicu Alexandriju Ocasio-Cortez (D-NY), su odmah tweetali priču bez čekanja iznošena svih činjenica.

“Ne postoji stvar poput ‘rasno nabijene'”, tweetala je Ocasio-Cortez. “Ovaj napad nije ‘vjerojatno’ homofobni. To je bio rasni i homofobni napad. Ako vam se ne sviđa što se događa našoj zemlji, radite na promjenama. Smanjivanje ili ublažavanje povećanja rasnih napada nije ničiji posao.”

U intervjuu na Good Morning America, Smollett je rekao: “Čini mi se kao da bi me oni koji sumnjaju u napad mnogo više podržavali da sam rekao da je bio Meksikanac, musliman ili crnac (koji me napao) i to mnogo govori o mjestu na kojem se trenutačno nalazimo u našoj zemlji.”

“Za mene, glavna stvar bila je ideja da sam nekako promijenio svoju priču, znate? I da sam možda na neki način dodao neke stvari, znate, poput MAGA stvari”, nastavio je Smollett. “Nije mi bilo potrebno dodati ništa takvo. Nazvali su me ped**om, nazvali su me nig**om. Nema drugog objašnjenja. Nije mi potrebna nekakva MAGA kapa kako bih začinio ovaj rasistički događaj.”