Gomilaju se isprike katoličkoj školi nakon što je iskrsnula potpunija slika o događajima

Scott Morefield

Bio je to zločin iz mržnje stoljeća.

Ili su tako mislili neki od medija, sudeći po osudama i masovnoj histeriji koja je uslijedila nakon početnih snimaka skupine učenika katoličke srednje škole Covington — od koji su neki nosili MAGA kape — koji navodno maltretiraju starijeg američkog Indijanca.

Osim ako ono što se na prvi pogled činilo jednim nije ispalo nešto sasvim drugo.

POGLEDAJTE:

Michael Knowles iz Daily Wirea napisao je u tweetu: “3 skupine: 1) Katolički tinejdžeri gledaju svoja posla na školskom izletu. 2) Američko-indijanski prosvjednici (uklj. Nathana Phillipsa) prilaze do njih, lupaju bubnjevima, guraju se u središte skupine, nazivaju tinejdžere “zvijerima”. 3) Crni Izraelci, koji nazivaju bijelce vragovima. Tko je u krivu?”

Kako su se pojavljivali detalji, neki pojedinci i mediji koji su prebrzo optužili učenike povukli su svoje riječi i čak su se ispričali.

National Review objavio je oštar članak zamjenika glavnog urednika, Nicholasa Frankovicha.

Medijska kuća je povukla članak u nedjelju i objavila objašnjenje urednika Richa Lowryja.

“U svakom slučaju, ako već nije prijevara, u najmanju ruku nije ono što se u početku činilo”, napisao je Lowry.” Obrisao sam svoj izvorni tweet, a također smo napisali i žestoki tekst kojeg je objavio moj kolega Nichaloas Frankovich i koji se oslanjao na nepotpuni videozapis. To je još jedan podsjetnik — čak i staroj ruci poput mene — da je najbolje ne brzati sa zaključcima i sačekati tako dugo dok sve strane uključene u kontroverzu budu saslušane,”

Kreator karikatura o Dilbertu, Scott Adams, osobno se ispričao, s kavom.

Urednik Reasona, Robby Soave napravio je svoju istragu i na kraju je priču nazvao “prenagljenim donošenjem suda”.

Meghan McCain i CNN-ov Jake Tapper su se izgleda složili:

Ostali su također iznijeli svoje mišljenje.

Robert George, profesor s Princetona i bivši predsjednik američke Komisije za međunarodne vjerske slobode, ispričao se zbog “skakanja pred rudo”.

Rod Dreher napisao je u American Conservative:

Moguće je da su katolički dječaci bili potpuni magarci. Moja prvobitna prosudba bila da je to svakako slučaj. Ne tretirate mirnu stariju osobi na takav način. Čak i da su mislili da je u krivu, oni su mu dugovali poštovanje. Istina je, stariji čovjek im je prišao, ali oni su ga mogli i morali tretirati s poštovanjem. Oni su izašli iz te situacije kao nasilnici.

No, potom sam pogledao više isječaka, koji su pokazali širi kontekst incidenta. Nije jednostavno kao što je isprva prikazano. U nastavku je cjelovitiji video prikaz događaja. U jednom se može čuti jedan od katoličkih dječaka kako postavlja pitanje: “Zna li tko što on to radi? Zna li tko što se ovdje događa?”

A u isječku možemo čuti i jednog od Indijanca u pratnji Phillipsa kako viče: “Bijeli ljudi, vratite se u Europu. Ovo nije vaša zemlja.” Proklinje učenike f-bombama. On nastavlja: “Vi ponašate kao bijelac u tome. To je sve što znate raditi.”

To niste vidjeli u vijestima, zar ne?

Većina isprika i povlačenja priče došlo je iz izvora koje bi većina njih smatrala desnim.