KLAVAN: #JusticeforJussie poprima novo značenje [Satira]

Andrew Klavan

Ovo što slijedi je satira.

Čini se kako se priča oko glumca serije Empire Jussieja Smolletta o tome kako je žrtva zločina iz mržnje polako raspleće. Isprva, Smollett je čikaškoj policiji rekao da ga je na ulici napao Donald Trump, koji je uzvikivao rasne i anti-gay uvrede na jeziku za koji se vjeruje da je drevni babilonski izgovaran unatrag, dok mu je glava rotirala za 360 stupnjeva.

Mainstream novinske agencije odmah su se ulovile priče, a kongresmen Adam Schiff pozvao je na imenovanje specijalnog tužitelja koji će zatvoriti predsjednika, rekavši CNN-u da je osobno vidio dokaze da je napad bio stvaran, ali ih nije mogao iznijeti na danje svjetlo jer bi svi znali da je lagao.

Nakon što je policija počela istraživati slučaj, Smollett je promijenio svoju priču, rekavši da njegov napadač nije bio Trump, već netko tko je uzviknuo “Ovo je MAGA zemlja”, što je suzilo popis osumnjičenika na ljude koji nisu shvatili da se nalaze u Chicagu. Smollett je rekao da napadač nije zapravo koristio rasnu uvredu, ali je žestoko kritizirao finale prve sezone Empire, a potom je zatražio da Smollett naglašava svoje ime na prvom slogu poput normalne osobe i prestane biti takav šminker.

Policija je identificirala dva amorfna oblika od interesa na mutnoj snimci sigurnosnih kamera, a Smollett je rekao kako je siguran da su to napadači jer su izgledali točno poput dvojice koje nitko nikada ne bi mogao pronaći. Potom je čikaška policija, koja je rekla da nema što drugo raditi pošto je većina ostalih stanovnika grada iz nekog razloga mrtva od prostrjelnih rana, zapravo pronašla oblike, za koje se ispostavilo da su dva afrička tipa koji su rekli kako ih je Smollett unajmio da ga napadnu.

Nakon toga, Don Lemon otišao je u emisiju koju navodno vodi i osudio predsjednika Trumpa što je toliko zao da ljudi moraju izmišljati priče o njemu samo kako bi opisali koliko je zapravo zao.

U osnovi, bio je to tipičan dan u vijestima.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.