Ocasio-Cortez teško opečena nakon što je slučajno dotaknula knjigu o osnovama ekonomije

The Babylon Bee

NEW YORK, NY — Demokratska kandidatkinja za Kongres, Alexandria Ocasio-Cortez, bila je usred uobičajenog intervjua — čitavu minutu tupo zureći u novinarku nakon što joj je postavljeno pitanje kako će platiti sve socijalne programe koje predlaže — kad se dogodila katastrofa. Opazila je knjigu na obližnjem stolu i posegnula je za njom prije nego ju je itko uspio zaustaviti.

“Akhhh! Peče nasssss!”, vrisnula je Ocasio-Cortez dok je njezina ruka buknula u plamen prilikom kontakta s knjigom o rudimentarnim ekonomskim konceptima. Tvrdila je nikad prije nije vidjela jednu od tih “užasnih stvari” i nije bila svjesna koliko štete može učiniti.

“Kako socijalizam postaje sve popularniji, vidimo sve više i više takvih slučajeva”, rekla je liječnica Pauline Hudson, koja je tretirala opekline trećeg stupnja Ocasio-Cortez. “Često je to žestoka alergijska reakcija na matematiku. Socijalističke politike su zdrave i dobre, ali ako ih usvojite, želite ostati daleko od čak najosnovnijih ekonomskih ideja poput ponude i potražnje. Nije lijepi prizor kad se to dvoje sudari.”

Očekuje se kako će se Ocasio-Cortez u potpunosti oporaviti i čini se neuzdrmana incidentom, predlažući čak još više programa za koje misli da bi vlada trebala platiti, poput šetnje s psima. Rekla je kako će u budućnosti biti opreznija. Na sreću, očekuje se kako će Ocasio-Cortez lako odnijeti pobjedu u svom nadmoćno demokratskom okrugu, što znači da se sprema krenuti put našeg glavnog grada, mjesta koje je tradicionalno sigurno od ekonomije i matematike.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.