Ateist prihvaća teoriju multisvemira svakog mogućeg svemira osim onog biblijskog

The Babylon Bee

ABERDEEN, SAD — Gabe Hemsworth, vokalni ateist iz Aberdeena, Južne Dakote, izjavio je u nedavnoj raspravi na Facebooku da u potpunosti prihvaća teoriju multisvemira koja govori da paralelno s našim postoji beskonačan broj mogućih svemira tako dugo dok oni ne uključuju onaj opisan u Bibliju.

Hemsworth je izjavio kako je u prošlosti koristio argument “Letećeg Špageti Čudovišta” u raspravama s kršćanima kako bi im ukazao na apsurdnost njihovog uvjerenja — no, kad je jednom otkrio teoriju multisvemira, shvatio je da i on vjeruje u svemir kojim vlada, upravlja, a moguće i iskupljuje, leteće čudovište napravljeno od osjetilnih špageta. “Moram prihvatiti mogućnost postojanja svakog mogućeg svemira — osim, naravno, onoga opisanog u Bibliji — čak i ako to znači prihvaćanje Letećeg Špageti Čudovišta kao svog gospodara i spasitelja”, rekao je Hemsworth.

Vatreni pobornik multisvemira nastavio je s tvrdnjom da spremno prihvaća mogućnost svemira kojim, jašući na noju kiborgu, vlada Mr. T. Također, onaj s lebdećim, zapaljivim medvjedima umjesto zvijezda, onaj koji sadrži planete pune dlakavih tostera napravljenih od pudinga s okusom grožđa, svemir koji je samo jedno ogromno pile u bikiniju te svemir koji je doslovno prišt s kuharskom kapom na glavi i znakom “@” tetoviranim na svom licu.

“Volim zamišljati da postoji svemir u kojem Richard Dawkins ima 20 glava, gdje s neba prekrivenog sladoledom kiše vafli, u kojemu je marihuana jedina biljka koja raste, a jazavčari društveno najprogresivnija životinja koja postoji”, rekao je Hemsworth sa sjetnim sjajem u oku. “Također postoje samo poniji, bez konja.”

Na pitanje da li to znači da je svemir opisan u Bibliji možda jedna od tih beskonačnih mogućnosti, Hemsworth se samo podsmjehnuo i rekao: “Ja sam znanstvenik. Nemam privilegiju upuštanja u takve puste želje.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.