Macron želi doživotno zabraniti društvene medije onima koji su osuđeni za ‘govor mržnje’

Emma R.

Screenshot: YouTube/FRANCE 24

Emmanuel Macron je sugerirao da bi svatko tko je osuđen za “govor mržnje” morao doživotno izgubiti pristup platformama društvenim medijima.

Francuski predsjednik predstavio je ideju internet cenzuriranja na godišnjoj večeri Predstavničkog vijeća židovskih institucija u Francuskoj, navodeći da bi se novi način borbe protiv govora mržnje na internetu trebao naći na dnevnom redu za raspravu u svibnju.

“Europska borba mora se nastaviti, ali je prespora”, rekao je Macron usporedivši one koji su optuženi za govor mržnje s nogometnim huliganima kojima je zabranjeno prisustvovanje nogometnim utakmicama.

Francuska se sprema “ugraditi” regulatore na Facebooku kako bi ispitala koliko se uspješno društvena mreža bori protiv “govora mržnje”, prema Breitbartu.

Na koji način bi vlada trebala provesti tu zabranu još uvijek nije jasno. Državna tajnica za digitalne poslove Mounir Mahjoubi kaže: “IP adresa je ono što Twitter posjeduje o svakom korisniku koji objavljuje poruku na toj platformi. Ona mora, što je prije moguće, biti proslijeđena u pravosudni sustav kako bi brzo identificirala autora, a zatim ‘možemo nastaviti’.”

“Danas više nije prihvatljivo da platformama, koje imaju sredstva da pomognu pravosudnim organima i policiji identificirati osobu koja je počinila prekršaj na internetu, treba nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci, da bi dale informaciju”, rekla je Mahjoubi.

Novi prijedlog označio bi značajan pomak u odnosu na sadašnje kažnjavanje globom i zatvorske kazne. Neki su kritički reagirali na taj prijedlog uključujući francuskog novinara Gabriela Robina, koji je rekao da bi prijedlog mogao dovesti do toga da anti-establišmentski glasovi, poput kritičara masovne imigracije Erica Zemmoura, budu isključeni s društvenih medija.

“Nikad, ponavljam, nikad liberalna vlada nije poduzimala ovoliko represivnih mjera”, rekao je.

Macron i ostali globalistički političari nastavljaju poticati sve više zakona i regulacija kako bi se borili protiv govora mržnje i takozvanih lažnih vijesti na internetu.