WALSH: Alexandria Ocasio-Cortez je egomanijakinja željna moći

Vjerojatno je suvišno i nepotrebno napomenuti da moć korumpira. To je jedna od temeljnih životnih istina koju nitko ne poriče. Ali još uvijek može biti poučno svjedočiti tom procesu u stvarnom vremenu. Alexandria Ocasio-Cortez nalazi se na dužnosti manje od tri mjeseca i ova relativno mala, tek nedavno stečena, količina moći poslala ju je na galaktički ego-trip.

Prije nekoliko dana, Cortez je objavila da je ona prva demokratkinja koja je “čak pokušala” donijeti zakone o zaštiti okoliša, što je, kako kaže, čini “šeficom”. Ubrzo nakon ovog posramljujućeg prikaza djetinjaste arogancije, pitala se je li moralno imati djecu: “Naš planet će pogoditi katastrofa ako ne okrenemo ovaj brod i to je, kao, u osnovi znanstveni konsenzus da će životi djece biti vrlo teški. I to, mislim, navodi mlade ljudi na postavljanje legitimnog pitanja, znate, je li još uvijek u redu imati djecu?”

Preuzela je dužnost u siječnju, još uvijek nije ožujak, a već nam drži predavanja o moralnosti ljudske reprodukcije.

Naravno, to nas ne bi trebalo čuditi s obzirom da ono dolazi od strane jednog od autora Green New Deala. Unatoč nepoznavanja grana vlasti, ona vjeruje kako je sposobna temeljito preobraziti naše gospodarstvo i preoblikovati naše društvo. Ona želi kotrolirati kako putujemo, što jedemo i u kakvim zgradama živimo. Ona nam je čak rekla koliko novaca nam je dopušteno zaraditi. Čini se kako ne postoji bilo koji aspekt naših života za koji AOC smatra da je izvan njezinog djelokruga. Da je po njezinom, ona bi sve srušila i iznova napravila na vlastitu sliku. Nisam siguran da sam ikada vidio bilo kojeg američkog političara koji je tolikom brzinom razvio božji kompleks. Ona nam čak donosi i proročanstvo Sudnjeg dana.

AOC prorok, revolucionar, inženjer, arhitekt, moralni filozof, dijetetičar, eutanizator krava. Njezina percepcija same sebe limitirana je samo njezinim egom, koji se sam po sebi čini bezgraničnim. Izuzetno je sretna okolnost što Cortezine praktične zakonodavne moći ne dolaze niti blizu njezine percipirane moći. Ona ima više utjecaja na Instagramu nego što ima u Kongresu, u kojem sramoti članove vlastite stranke. To je ono što se događa kad se osoba odgaja u egocentričnom društvu, indoktrinirana u religiji jastva, odmakla od poniznog iskustva judeo-kršćanskih vrijednosti, gladna pažnje, ovisna o društvenim medijima i potom zadobije stvarnu političku moć. Čini se kako će takva osoba unutar nekoliko minuta biti opijena od moći jer nije baš otprije bila trijezna.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.