PRAGER: Zašto crnci i ljevičari žele da se napad na Smolletta dogodio?

Dennis Prager

Reakcija mnogih na ljevici u slučaju Jussieja Smolletta dokazuje dvije važne stvari:

1. U Americi je malo rasizma.

2. Ljevica — bijela i crna — je moralno i duševno oštećena.

Nema sumnje da je većina Amerikanaca na ljevici, uključujući crne Amerikance, uznemirena zbog činjenice da je Smollett lažirao “rasistički” napad na sebe. Očigledno ljevičari, demokratski vođe i, što je osobito depresivno, mnogi od njegovih kolega crnaca žele da su Smolletta napali bijeli rasistički homofobi.

Zastupnik Eric Swalwell (D-Calif.), bijeli ljevičar, tweetao je: “Nadam se da ovo nije nešto što je gosp. Smollett učinio ili stvorio samom sebi…”

Kolumnist Washington Posta, Jonathan Capehart, izjavio je za MSNBC kako je “atmosfera prijetnje i mržnje” otkad je Donald Trump izabran za predsjednika ta koja je kriva što “ljudi žele vjerovati” Smollettovoj priči. Točno. Capehart, crni ljevičar, želio je vjerovati da rasisti koji viču “Ovo je MAGA zemlja” tuku crnce.

Još jedna crna ljevičarka koja piše kolumne pune mržnje za Washington Post, Nana Efua Mumford, piše: “Željela sam vjerovati Smollettu. Doista jesam.” Ponovno, točno. Mumford je željela vjerovati da rasisti koji viču “Ovo je MAGA zemlja” tuku crnce.

Corey Townsend, urednik društvenih medija crno orijentirane stranice The Root (koju je 2008. osnovao profesor crnih studija na Harvardu, Henry Louis Gates Jr.), otvorio je svoju kolumnu riječima kojima je izrazio svoju privatnu sumnju da je Smollett napadnut onako kako tvrdi: “Želio sam biti u krivu.” Tri paragrafa kasnije: “No svejedno, želio sam biti u krivu.”

Ovo bi vam trebalo mnogo govoriti o tome koliko je moralno i duševno bolesna ljevica. A njihova reakcija dokazuje koliko malo rasizma zapravo ima u Americi.

Evo dokaza obje tvrdnje: Kad su američki Židovi, čak i većina ljevičarskih Židova, čuli za masovan pokolj Židova u sinagogi u Pittsburghu, koliko njih se nadalo da je pucač doista antisemit i koliko njih se nadalo da je on mentalno poremećena osoba koja je isto tako mogla izvršiti napad na crkvu? Ili, da je dobro poznati Židov pretučen u 2 ujutro na čikaškoj ulici, koliko bi američkih Židova željelo da su napadači mrzitelji Židova i koliko njih bi željelo da su oni samo bitange koje su željele novac?

Kao Židov koji je cijelog života duboko uključen u židovsku kulturu, prilično sam siguran da većina Židova — svakako onih liberalnih i konzervativnih, ali čak i većina ljevičarskih Židova — ne bi željela da su napad na sinagogu u Pittsburghu ili teoretski napad na čikaškoj ulici koji sam zamislio, počinili antisemiti.

Zašto je to tako? Zašto gotovo svi Židovi žele da napadači Židova nisu antisemiti, a toliko crnaca i toliko bijelih ljevičara želi da su Smolletta napali rasisti?

Jer Židovi žele vjerovati da u Americi ima malo antisemitizma, dok većina crnih ljevičara i većina bijelih ljevičara želi vjerovati da u Americi postoji mnogo rasizma.

A zašto je to tako? Jer su ljevica i mnogi američki crnci politički i osobno ovisni o jednoj od najvećih masovnim kleveta u povijesti — naime, da je Amerika rasistička zemlja. Da se samo 1 od 5 crnih Amerikanaca sutra probudi i objavi: “Znate, ovo je odlična zemlja za život svakoga, uključujući i crnu osobu, a istina je da velika većina bijelih Amerikanaca ne gaji nikakvo neprijateljstvo prema crncima (ili bilo kojoj drugoj rasi i etničkoj pripadnosti)”, to bi okončalo izglede demokrata za pobjedu na nacionalnim izborima. Demokratska stranka je ovisna o gotovo univerzalnom crnom prihvaćanju ljevičarske klevete o Americi.

A što je s osobnom? Zašto toliko crnih Amerikanaca koji žive u najslobodnijoj zemlji za sve svoje građane — i najmanje rasističkoj multirasnoj i multietničkoj zemlji u povijesti — žele vjerovati da je Amerika rasistička? To je jedno od najvažnijih pitanja kojem se ovog trenutka moraju posvetiti svi Amerikanci.

A tu je i još jedno, koje sam postavio u svojoj prošlotjednoj kolumni: Vjeruju li ljevičari svojim vlastitim lažima?

Dennis Prager je američki radijski voditelj i publicist te jedan od istaknutih predstavnika američkih konzervativnih intelektualnih krugova početkom 21. stoljeća. Najpoznatiji je po pokretanju obrazovne zaklade “Prager University”, koja u petominutnim videozapisima proučava i razjašnjava brojna politička, povijesna i ekonomska pitanja s konzervativnog gledišta.