Finski ‘Vojnici Odina’ objavili lov na silovatelje i pedofile u kontroverznom videu

Emma R.

Finska policija istražuje videozapis koji su “Vojnici Odina” nedavno objavili na društvenim medijima i koji objavljuje “lov” na silovatelje i pedofile.

Video, koji ima titlove na engleskom i arapskom i koji je od tada izbrisan s Facebooka i Vimea, prikazuje skupinu maskiranih muškaraca obučenih u crno, naoružanih s palicama i lancima, kako marširaju prema kameri usred zimske noći, popraćeni heavy metal muzikom.

Jedan od njih, koji se ponaša kao glasnogovornik, objavljuje da je “sezona lova na pedofile otvorena!”.

Govornik ističe da su njihovi ciljevi “seks turisti koji su napravili invaziju na našu zemlju” i “love našu djecu”. Objašnjava da će Vojnici Odina uzeti pravdu u svoje ruke pošto “vlasti i političari ne čine ništa”.

Vojnici Odina također tvrde da polovica seksualnih prijedloga maloljetnim djevojkama dolazi od Arapa. Međutim, skupina naglašava da je lov otvoren na sve “domaće pedofile i silovatelje svih boja.”

“Garantiramo da će vam susret s nama biti nezaboravan. I, hej, ne brinite, nećemo pozvati policiju”, navode.

Video je odgovor na slučajeve seksualnog zlostavljanja maloljetnika koje su u Oulu i Helsinkiju počinile skupine stranaca, koje je policija uhitila.

Nacionalna policijska uprava zatražila je od policijske uprave u Helsinkiju da procijeni treba li sumnjati u zločin iz mržnje prema etničkim skupinama i odrediti preventivne i druge mjere u vezi ove objave.

Policijska uprava kaže da se “na navodne zločine ne može sustavno odgovarati ozbiljnim kaznenim djelima” i da “reagiranje na seksualne zločine nasilnim zločinima ne pomaže u zaštiti ljudskog života i zdravlja, niti ne doprinosi javnoj sigurnosti.”