Tommyja Robinsona bi trebalo maknuti s YouTube-a, kaže zamjenik čelnika laburista

RT.com

Tommy Robinson via YouTube

Zamjenik čelnika Laburističke stranke, Tom Watson, pozvao je na baniranje Tommyja Robinsona s YouTube-a “kao pitanje od najveće hitnosti”, piše RT.com.

Robinson je trajno uklonjen s Facebooka i Instagrama prošli tjedan nakon što je čudovište Silicijske doline izjavilo da je anti-imigracijski aktivist više puta prekršio njihove politike govora mržnje.

Robinson je već otprije uklonjen s Twittera, tako da YouTube predstavlja njegovu posljednju veliku online platformu. 36-godišnjak je koristio svoj kanal, koji ima oko 333.000 sljedbenika, kako bi osudio “cenzuru” nakon otkazivanja njegovih računa.

Watson sad želi da YouTube usmjeri pažnju na Robinsona. Video platforma je u vlasništvu Google-a i u pismu njegovom izvršnom direktoru, Sundaru Pichaiju, Watson opisuje Robinsona kao “nasilnog, rasističkog islamofobnog aktivista”.

“Pišem vam kako biste hitno slijedili primjer koji je, sa zakašnjenjem, postavio Facebook i uklonite sve ‘Tommy Robinson‘ i povezane stranice s vaše YouTube platforme”, napisao je.

Robinson, osnivač Engleske obrambene lige, rekao je da zabrane pokazuju kako “korumpirani mediji i establišment” pokušava “utišati svaku opoziciju njihovih globalističkim planovima”.

“Nisam prekršio nikakva pravila Facebooka, svi će znati da nisam prekršio nikakva pravila, ono što sam pokazao ljudima je istina i to je ono što pokušavaju maknuti, istinu. Ljudi će me i dalje naći”, rekao je.

Prošli tjedan, na tisuće Robinsonovih pristaša okupilo se na skupu ispred sjedišta BBC-a u Salfordu kako bi prosvjedovali protiv istrage BBC Panorame o aktivistu.