‘Sve je loše, svijet će skončati i ne biste trebali imati djecu’, kaže stranka progresa

The Babylon Bee

SAD — Stopa nataliteta u Sjedinjenim Državama i dalje opada dok milenijalci sve više vjeruju da je sve loše, da će svijet skončati i da bi dovođenje djece u ovaj pakleni košmar bilo jednako njihovom zlostavljanju.

“Svijet će skončati za dvanaest godina. Ako imate djecu, onda će vjerojatnije skončati za šest godina ili tako nešto, jer će samo više disati”, rekla je Alexandria Ocasio-Cortez u nedavnom prijenosu uživo na Instagramu. “Imam znanost ovdje”, podigla je kopiju National Geographica Ocasio-Cortez. Kasnije je shvatila da se pozivala na članak iz 1989. koji je upozoravao da će svijet skončati 2001. ako ne budu provedene temeljite i široko rasprostranjene politike zaštite okoliša. “Ako su znanstvenici od prije trideset godina rekli da će svijet skončati za 12 godina, tko sam ja da sumnjam u znanost”, rekla je nakon što je shvatila tu činjenicu. “Znanost je znanost.”

“Najprogresivnija stvar koju možemo napraviti je pobaciti što više sljedeće generacije moguće kako ne bi morala biti dovedena u ovu apokaliptičnu noćnu moru”, rekla je progresivna blogerica Martina Bridges u prijenosu uživo preko iPhone uređaja s vozačkog mjesta svog Lexusa na sunčan dan iz Santa Monice, dok je pila ledeni čaj od krastavaca, limete i acai bobica.

Međutim, u sukobu s tradicionalnim progresivnim pogledom neimanja djece, neki dokazi upućuju na to da su jedan od najvećih svjetskih resursa bistri mladi umovi sutrašnjice. Istraživanja pokazuju da bi djeca rođena danas mogla postati inovatori sutrašnjice, pronalazeći rješenja za svjetske probleme o kojima ova generacija nikada nije pomislila. “To je kvazi znanost”, rekao je progresivni istraživač Darrell Lyons sa Sveučilišta Henshaw. “Navedite jednu generaciju koju je poboljšala sljedeća generacija. To je mit. Ljudi se rađaju, onečišćuju Zemlju, svijet završava. Tako je funkcioniralo od samog postanka Zemlje.”

“Navedite jednu osobu koja još nije rođena, a koja bi mogla popraviti svjetske probleme”, nastavio je Lyons. “Pričekat ću na odgovor.” Lyons je sjedio s prekriženim rukama blizu trideset minuta prije nego što su novinari počeli izlaziti iz dvorane za konferencije.

“Pravi progresivizam prepoznaje istinu: ova generacija je posljednja moguća nada čovječanstva”, nastavila je Bridges na svojem prijenosu uživo. “Znamo da su najbriljantniji umovi koji su ikada postojali, u prošlosti i u budućnosti, oni naši. Ako neće biti po našem, to je pravi Armagedon.”

Što je onda uistinu progresivno rješenje ako ne nastaviti imati djecu? Bridges, Ocasio-Cortez i mnogi drugi progresivci vjeruju da je jedina nada za istinski napredak ustoličenje sustava vlasti iz ranih 1900-ih koji je doveo do smrti milijuna i glasati za najstarijeg predsjedničkog kandidata u povijesti.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.