Corey Feldman: Ne mogu više braniti Michaela Jacksona

James Barrett

Screenshot: HLN

Nakon što je inicijalno stao u obranu Michaela Jackson usred bijesnih optužbi koje su iznesene u dokumentarcu “Leaving Neverland”, glumac Corey Feldman rekao je da “više ne može” braniti čovjeka s kojim se sprijateljio kad je imao samo 13 godina.

Feldman, koji je i sam kao dijete bio žrtva zlostavljanja — nešto što opisuje kao dio šireg trenda pedofilije koja cilja na dječje zvijezde u Hollywoodu — inicijalno je na Twitteru branio pokojnu pop zvijezdu s kojom se sprijateljio prije više desetljeća.

“OK, sve sam gledao i znam što sam iskusio i da, svako iskustvo je bilo isto … sve do dijela sa seksom! To je mjesto kad se sve pretvara u LaLa Land, umjesto Neverland za mene”, tweetao je Feldman u ponedjeljak u nizu objava (tweetovi su ispod, tekst je revidiran radi jasnoće). “Nikada nismo pričali o seksu, osim nekoliko upozorenja kako je seks zastrašujući i opasa. MJ.”

“Nikad nije psovao u mojoj prisutnosti, nikad me nije neprimjereno dirao i nikad nije na bilo koji način sugerirao da budemo ljubavnici! Osjećam da bi ljudi, kad bi mogli čuti naše razgovore, čuli nevinost u njima. Bez naznaka perverzije. Imam vrpcu, razmišljam da je objavim, koja bi ljudima mogla dati pravi uvid u ono o čemu bi 30-godišnji muškarac/dijete i 13-godišnji dječak mogli razgovarati, kako bi svi čuli nevinost našeg odnosa. Ponovno, ja nisam bio tamo kad su ti dečki bili. Ali bio sam otprilike u isto vrijeme kao i Jimmy i vidio sam mnogo djece uokolo (uključujući i djevojčice) s kojima sam i dan danas prijatelj i nikome od nas nije nikada prišao na seksualan način!! Stoga, koliko god ta dvojica muškaraca zaslužuju da se čuje njihov glas, to isto vrijedi i za tisuće djece koja su visjela oko njega i koja se ne slažu! Većina pedofila su serijski prijestupnici. Oni nemaju samokontrolu.”

Nastavio je: “Dakle, s obzirom na mogućnost koju je zasigurno imao u mojem slučaju, kao i u mnogim drugim, sam, bez nazočnih roditelja, kako je tako dobro kontrolirao te porive, dok je istodobno izravno seksualno iskorištavao tu dvojicu dječaka? Jednostavno se ne uklapa u profil. Ali koje motive osim novca oni imaju? Napuštanje je snažan motiv! Međutim, ja se slažem s činjenicom da je cijela ova stvar jednostrana, bez prilike za obranu i bez dokaza osim riječi dvojice muškaraca koji su ga kao odrasli branili na sudu! Ali, kao što nikada nećemo stvarno znati, ja imam samo svoje uspomene. I hvala Bogu za mene, moje uspomene MJ-a su većinom lijepe, osim naše jedne jedine svađe jer se pogrešno bojao da ću se okrenuti protiv njega i izmisliti laži. Nikad nisam to učinio. Niti nikada ne bih! Molim se za te dječake da mogu spavati s istom čistom savjesti. Neka Bog bude tvoj sudac!”

U srijedu, Feldman je gostovao na HLN kako bi se osvrnuo na problem i povukao neke od svojih komentara, rekavši kako “više ne može” braniti Jacksona nakon gledanja i procesuiranja “Leaving Neverland”.

“Ne želim biti shvaćen da sam ovdje kako bih branio Michaela Jacksona, jer to više ne mogu činiti. Ne mogu čiste savjesti braniti bilo koga tko je optužen za takve strašne zločine”, rekao je Feldman. “Također nisam ovdje kako bih mu sudio, jer mi, opet, nije učinio te stvari i to nije bilo moje iskustvo s njim.”

Feldman je tweetao izvještaj o intervjuu u četvrtak, opisujući ga kao “najteži intervju koji sam ikad napravio nakon dana kad je preminuo Corey Haim.”