Svetogrđe: Ocasio-Cortez viđena kako potpisuje udžbenike iz ekonomije

The Babylon Bee

AUSTIN, TX — Tijekom posjeta specijalnom SXSW događaju, koji je bio ispunjen brojnim imućnim mrziteljima kapitalizma, zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez snimljena je dok je potpisivala nekoliko udžbenika iz ekonomije, potez koji je uvrijedio mnoge.

“Kad netko tko je toliko neprijateljski nastrojen prema matematici stavlja svoje ime na takvu knjigu, jednostavno se čini kao izrugivanje svemu što ekonomija predstavlja”, rekla je profesorice ekonomije Esther Summers. “Za ljude koji žarko vjeruju u stvari poput ponude, potražnje i slobodnih tržišta, ovo je doista pravi šamar.”

“Ona nije izrazila ništa osim prezira prema svim raskošima i ostalim prednostima našeg kapitalističkog sustava”, izjavio je Richard Larson. “Ovo je izuzetno uvredljivo za milijarde ljudi koje je kapitalizam tijekom prošlog stoljeća izvukao iz siromaštva.”

Ocasio-Cortez nije se činila previše uzrujana ovom kontroverzom. “Jupi! Volim pisati svoje ime!”, rekla je okupljenim novinarima. “Iako ponekad moram progooglati kako se piše, pošto je nekako dugo.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.