John Bolton ostao budan do ranih jutarnjih sati uništavajući miroljubive nacije nuklearnim oružjem u ‘Civilization VI’

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Prema izvorima bliskim novom savjetniku za nacionalnu sigurnost Johnu Boltonu, diplomat i političar radio je do kasno navečer u svom uredu u ponedjeljak te potom ostao budan do ranih jutarnjih sati uništavajući druge nacije nuklearnim oružjem u popularnoj 4X PC igri Sid Meier’s Civilization VI.

Bolton je odbio istražiti sve tehnologije osim onih koje bi mu omogućile otključavanje nuklearnih oružja u igri i ignorirao miroljubive ponude protivničkih AI igrača u korist pretvaranja njihovih civilizacija u blješteće zelene pustoši.

“Sisaj ovo, Gandhi!”, navodno je zaurlao Bolton u svoj monitor dok je ispuštao “velikog” na jedno suparničko carstvo, hihoćući se poput luđaka dok je gledao kako se plamenovi uzdižu sve više više iznad glavnog grada njegovog protivnika. “To, tooooooo!!! Gori, mala, gori! Sve što će ostati od tvoje patetične ostavštine biti će pepeo i blijeda spoznaja da je tvoje bijedno opstojanje u plamenu! Hahahaaa!!”

Boltonovi suradnici pokušali su ga natjerati da napusti ured i ode kući kako bi se naspavao, ali Bolton je navodno inzistirao na “samo još jednom potezu”, navode izvori. Diplomat je nastavio klikati po cijelom ekranu, gradeći sve više i više vojnih jedinica i posvećujući sve resurse svoga carstva gradnji nuklearnog oružja.

“John je doista gurao do krajnjih granica u pripremama za svoju novu ulogu u Bijeloj kući. Postaje pomalo zastrašujući kad se stvarno uživi u Civ igru”, rekao je jedan od suradnika novinarima. “Proveo je veći dio druge polovice 90-ih uništavajući nuklearnim oružjem Kelte i Vikinge u Civilization II. Odatle potječe većina njegove vanjske politike.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.