‘Čovječanstvo mora prevladati djetinjastu ideju o Bogu’, rekao je čovjek u ‘Moj mali poni’ majici

The Babylon Bee

CORVALLIS, OR — Lokalni ateistički aktivist i prodavač mobitela u trgovačkom centru, Mick Delano, teoretizira da je čovječanstvo razvilo ideju o Bogu i religiji kako bi pomogla kontrolirati društvo, ali on vjeruje da je ova ideja postala djetinjasta bajka koju je čovječanstvo već odavno trebalo napustiti.

Ovaj 33-godišnji muškarac iznio je ove napredne filozofske koncepte vlasniku lokalne prodavaonice stripova dok je nosio majicu sa svojim omiljenim likovima iz Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija.

“Jednog dana ćemo prerasti ovaj smiješan, djetinjasti koncept religije”, rekao je muškarac koji svakodnevno gleda japanske crtiće u podrumu svoje mame. “Moramo odbaciti smiješnu ideju da postoji nekakva svemoćna nebeska vila. Mislim, koliko imamo, 7 godina?”

“Usput, misliš li da bi Batman pobijedio Iron Mana u borbi? Mislim, Bruce Wayne je prilično snalažljiv, ali Stark jednostavno posjeduje previše tehnologije”, dodao je onako usput. “Osobno, mišljenja sam da bi Batman, kad bi imao dovoljno vremena za pripremu i mogao postaviti svoje zamke i naprave i druge stvari, da Iron Man nema šanse za pobjedu. Batman u jednom od svojih posebno dizajniranih odijela? Nema šanse, dobri moj čovječe, nema šanse.” Par se zatim upustio u žustru raspravu o tome tko je najbolji Batman, da bi se na kraju obojica složila da je izvedba Kevina Conroyja u Batman: Animirana serija još uvijek nedodirljiva.

“U svakom slučaju, da, Bog je ideja za malu djecu, a ne ozbiljne odrasle osobe”, podsmjehnuo se prije nego se zaputio na drugi kraj prodavaonice kako bi pregledao najnovije Magic: The Gathering singlove.

U vrijeme objavljivanja, Delano je nazvao mamu da ga pokupi kako bi mogao otići kući na cjelodnevnu seansu gledanja još jedne sezone Dragon Ball Z.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.