Desetorica uhićenih u Njemačkoj zbog sumnje za planiranje napada vozilom i oružjem kako bi ubili što je moguće više ljudi

RT.com

Njemački tužitelji izjavili su kako je 10 osoba uhićeno zbog sumnje da su planirali islamistički napad koristeći vozilo i vatreno oružje, s ciljem ubijanja što više “nevjernika”, piše RT.com.

Uhićenja su izvršena nakon “antiterorističke” racije u središtu regije Frankfurt Rhine-Main u petak, prema Weltu, koji navodi državni ured kriminalističke policije i tužiteljstvo u Frankfurtu.

Dvadesetjednogodišnjak i dvojica 31-godišnjaka smatraju se “glavnim osumnjičenicima” u skupini te se vjeruje kako su povezani s lokalnom islamskom salafističkom zajednicom. Svi oni su optuženi za planiranje “islamističkog terorističkog napada” kako bi ubili što više “nevjernika” moguće.

Nekoliko osumnjičenika su njemački državljani, prema tužiteljstvu, ali nijedna druga nacionalnost nije navedena.

Plan je bio već dobro utvrđen kad je policija osujetila napad, prema njemačkim vlastima. Skupina, u dobi između 20 i 42 godine, navodno je bila u kontaktu s raznim trgovcima oružjem i već je iznajmila veliko vozilo kao dio svoje operacije.

Oko 200 policajaca sudjelovalo je u pretresu nekoliko stanova u petak ujutro, u kojima je oduzeto više od 20.000 eura u gotovini, više noževa, mala količina droge, kao i veliki broj dokumenata.