JOŠ JEDAN UDARAC GLOBALISTIČKIM ELITAMA! Belgijski premijer ponudio ostavku zbog prosvjeda protiv UN-ovog dogovora o migrantima

Jim Hoft

Sigurd Siegmundson via YouTube

Bejgijski premijer Charles Michel podnio je ostavku u utorak zbog masovnih prosvjeda protiv njegove vlade i podrške koju je ona dala UN-ovom globalnom migracijskom dogovoru otvorenih granica.

Express.co je izvijestio:

Belgijski premijer Charles Michel ponudio je ostavku nakon što je izglasano nepovjerenje njegovoj vladi usred političke krize zbog kontroverzvnog UN-ovog migracijskog dogovora.

Gospodin Michel rekao je parlamentu da će predati svoju ostavku kralju. 42-godišnji odvjetnik bio je prisiljen preustrojiti svoju vladu kako bi spriječio njezin kolaps nakon što je flamanska nacionalistička stranka N-VA povukla svoju potporu u znak prosvjeda zbog odluke Belgije o usvajanju Globalnog dogovora o migraciji Ujedinjenih naroda. Kralj Philippe dozvolio je gosp. Michelu da nastavi s manjinskom vladom i još nije donio odluku o tome hoće li prihvatiti ostavku gospodina Michela, priopćila je kraljevska palača.

Odluka o usvajanju UN-ovog migracijskog dogovora potaknula je nasilne prosvjede u gravnom gradu Belgije Bruxellesu u nedjelju zbog bojazni da bi ono moglo dovesti do povećanja imigracije.

Prosvjednici su se sukobili sa specijalnim postrojbama policije i usmjerili svoj bijesa prema sjedištu Europske, zgradi Berlaymont, na kojoj je razbijeno nekoliko prozora.

UN-ov pakt dogovorile su u srpnju sve 193 zemlje članice osim SAD-a, no samo njih 164 ga je formalno usvojilo na sastanku prošlog ponedjeljka u Maroku.

On postavlja niz neobvezujućih smjernica usmjerenih na poboljšanje globalne suradnje na području migracije, borbe protiv trgovine ljudi i zaštite ljudskih prava migranata.

No, njegovi kritičari, uključujući bivšeg belgijskog imigracijskog ministra Thea Franckena, tvrde da će dogovor povećati migraciju u Europu.