Odbačene optužbe protiv Jussieja Smolletta

Neetu Chandak

Optužbe protiv glumca serije “Empire” Jussieja Smolletta za izmišljanje zločina iz mržnje odbačene su, prema odluci Okružnog suda Cook u Chicagu u utorak.

“Nakon što smo pregledali sve činjenice i okolnosti slučaja, uključujući dobrovoljnu službu gosp. Smolletta u zajednici i dogovora o napuštanju svoje jamčevine (10.000$) u korist grada Chicaga, vjerujemo da je ovaj ishod pravedna dispozicija i odgovarajuće rješenje za ovaj slučaj”, navode tužitelji u priopćenju, izvijestio je CNN u utorak.

Sutkinja je također, prema tweetu novinara CBS Chicago Charlieja De Mara, odobrila prijedlog da se taj slučaj zapečati.

“Danas, sve kaznene prijave protiv Jussieja Smolletta su odbačene, a njegov dosje je izbrisan od podnošenja te tragične tužbe protiv njega”, navodi se u priopćenju pravnog tima Smolletta, tweetala je novinarka ABC-a Stephanie Walsh u utorak. “Jussieja su 29. siječnja napale dvije osobe koje nije bio u stanju identificirati.”

Smollett je tvrdio da je 29. siječnja bio napadnut, poliven napoznatom kemijskom tvari te da su mu dvojica napadača, koja su usput vikala “Ovo je MAGA zemlja”, stavila uže oko vrata.

Dvojica muškaraca izvorno smatrani “osobama od interesa” uhićena su zbog sumnje na tjelesnu povredu i napad 13. veljače. Međutim, dvojica braće iz Nigerije pušteni su bez podizanja optužbi 15. veljače, prema Associated Press.

Smollett je navodno potplatio dvojicu braće, Ola i Abela Osundaria, kako bi pomogli izvršiti napad, izvijestio je CNN.

Čikaška policija okvalificirala je Smolletta kao osumnjičenog 20. veljače zbog navodnog podnošenja lažnog izvješća policiji.

Glasnogovornik policije Anthony Guglielmi tweetao je 21. veljače da je Smollett uhićen.

Smollett se izjavio da “nije kriv” po 16 točaka optužnice za neprimjereno ponašanje 14. ožujka.