SUV uletio u trgovački centar u Chicagu

Ryan Saavedra

Screenshot: Nicole Doyle Video

SUV je uletio u trgovački centar u Chicago u petak poslijepodne, a na snimkama koje su uhvatili šokirani svjedoci može se vidjeti kako automobil vrluda po trgovačkom centru.

“Jedna osoba se nalazi u pritvoru nakon što se automobil zaletio u Sears u trgovačkom centru Woodfield u Schuamburgu i potom vrludao trgovačkim centrom u petak poslijepodne”, izvijestio je ABC 7 Chicago.

Video objavljen na Twitteru pokazuje SUV koji se vozi kroz trgovački centar dok su se kupci razbježali radi svoje sigurnosti.

Drugi video, koji je na Twitteru objavila Nicole Doyle, prikazuje ulaz gdje je osumnjičenik uletio sa svojim automobilom.

Brojne fotografije i video snimke objavljene na društvenim medijima pokazuju uhićenje osumnjičenog i njegovo odvođenje s mjesta događaja.

Chicago Tribune je izvijestio: “Policija i vatrogasci Schaumburga bili su na mjestu događaja, kao i dužnosnici FBI-a i ureda šerifa okruga Cook, koji su pomagali lokalnim dužnosnicima.”

“FBI je svjestan situacija u trgovačkom centru Woodfield i pomaže na zahtjev lokalnih tijela za provođenje zakona”, navodi se u izjavi čikaškog ureda FBI-a. “Trenutačno ne postoji prijetnja javnoj sigurnosti.”




Chicago Sun-Times je izvijestio: “Svjedok Lateef Farooqui je rekao da se nalazio na drugom katu kad je vidio automobil koji se vozi kroz trgovački centar ‘kao što bi vi vozili kolica za kupovinu’. Rekao je da je SUV prešao preko kioska i potom udario u drugu trgovinu prije nego je vozač iskočio iz vozila i bio uhićen od strane policije. Dužnosnici mjesta Schaumburg izjavili su da je trgovački centar evakuiran i poticali nazočne da napuste područje. Istraga je u tijeku. Ured šerifa okruga Cook potvrdio je da pomažu u odgovoru na Woodfield, ali ne želi otkriti nikakve druge informacije.”

Prema prvim informacijama nije bilo ozlijeđenih.