WALSH: Slučaj Jussieja Smolletta pokazuje stvarno lice privilegije u Americi

Matt Walsh

Dovoljno sam star da se sjećam kad se ljevica bojala da će pristrana treća strana intervenirati u istrazi i obustaviti sudski proces usprkos postojanju neoborivih dokaza. To je nikada nije dogodilo u Muellerovoj istrazi, iako su liberali ustrajali da hoće. Međutim, upravo to se dogodilo u slučaju Jussieja Smolletta.

Sve optužbe podignute protiv prevaranta koji je izmislio zločin iz mržnje sada su odbačene, a njegov zapis je izbrisan, iako tužitelji govore kako “to nije oslobađanje od optužbe” i da “stoje iza optužbi”. Gradonačelnik je bijesan, a šef policije oštro tvrdi da su dokazi čvrsti i da ne iskrenog razloga za puštanje Smolletta. Doista, državni odvjetnik ne može artikulirati razumljivi razlog za odluku koju su donijeli. Ovo je najbolje što su mogli ponuditi:

“Nakon što smo pregledali sve činjenice i okolnosti slučaja, uključujući dobrovoljnu službu gosp. Smolletta u zajednici i dogovora o napuštanju svoje jamčevine u korist grada Chicaga, vjerujemo da je ovaj ishod pravedna dispozicija i odgovarajuće rješenje za ovaj slučaj.”

Primijetite što ovdje nije spomenuto. Oni ne osporavaju dokaze. Oni ne sugeriraju da je Smollett možda nevin. Umjesto toga, oni tvrde da je Smollettova prijašnji rad za opće dobro i nekoliko tisuća dolara koje je platio kao jamčevinu dovoljno za rješavanje cijele situacije.

Stvarni motivi u pozadini ove nečuvene promjene kursa su jasni kao dan. Kim Foxx, državna odvjetnica koja se inicijalno izuzela iz ove istrage zbog svoje povezanosti s obitelji, izgleda kao da se naposljetku odlučila umiješati. Tekstualne poruke između Foxx i Smollettovih saveznika bacaju svjetlo na način na koji je napravljena ova specifična kobasica. Veze Smolletta i Foxx s Obamama također su odigrale važnu ulogu. Jednoj riječju, ovo je korupcija. I jedva se trude sakriti je.

Vidjet ćete kukavice u medijima kako pokušavaju prikriti činjenice govoreći o tome koliko je ovaj slučaj “zbunjujući” i oplakivati kako “nikada nećemo saznati što se doista dogodilo”. Mi znamo što se točno dogodilo. Jussie Smollett lažirao je zločin iz mržnje i iskoristio rasne sukobe za svoju osobnu korist. Znamo to za sigurno, jer su čak i njegovi odvjetnici priznali da su dvojica braće rođenih u Nigeriji oni koji su počinili napad. Kako bi razmotrili ideju da je nevin, morali bi se pozabaviti mogućnošću da su Smolletta slučajno napali njegovi rasistički, nigerijski prijatelji koji su, osim što obožavaju Trumpa, vikali “Ovo je MAGA zemlja” tijekom napada. Također biste trebali vjerovati da Smollett nije prepoznao svoje prijatelje dok su ga ovi udarali u stražnjicu i da je iskreno zaključio da su njegovi prijatelji zapravo bijeli momci hranjeni kukuruzom. Ali u to nitko ne vjeruje jer je u to nemoguće vjerovati.

Bez obzira na to liberali slave ovu pogrešnu presudu, što zauvijek sprječava njihovo pretvaranje da su kao ogorčeni zbog “nejednakosti u bogatstvu” i “bogatih”. Smollet je koristio i svoje bogatstvo i svoj ugled kako bi izbjegao zakonske posljedice svojih postupaka. Ako to nije privilegija, onda ne postoji stvar poput privilegije.

Postoje određene stvari koje će vam donijeti privilegiju u Americi — stvarnu privilegiju, privilegiju izvući-se-besplatno-iz-zatvora. Novac donosi privilegiju, bez obzira na rasu. Slava donosi privilegiju. Identitet svakako može donijeti privilegiju, ali morate biti više u modi od heteroseksualnog bijelog muškarca. Korektne političke sklonosti će se također pretvoriti u privilegiju. Smollett je imao označene sve kućice. Očigledno je pretpostavio da će ga to izvući iz nevolje. I bio je u pravu.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.