Alexandriji Ocasio-Cortez opozvana diploma iz ekonomije

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Nakon što je Alexandria Ocasio-Cortez provela nekoliko minuta na Twitteru žaleći se na cijenu kroasana u zračnoj luci, povezujući je iz nekog razloga s potrebom za višom minimalnom plaćom, neovisna komisija za kontrolu kvalitete diploma izdala je hitan opoziv njezine diplome iz ekonomije.

Službenici Biroa za osnovno razumijevanje ekonomije upali su u ured kongresnice i zaplijenili njezinu diplomu iz ekonomije u utorak rano ujutro “radi sigurnosti nacije”. Pronašli su je kako visi na zidu pored zastave sa srpom i čekićem. Strgnuli su je sa zida i vratili na čuvanje Bostonskom sveučilištu.

“Primili smo pozive u pomoć milijuna zabrinutih Amerikanaca”, izjavio je jedan dužnosnik Biroa. “Bacili smo pogled na Twitter račun Ocasio-Cortez i uvjerili se da je doista usporedila cijenu kroasana s cijenom sata ljudskog rada. Činilo se kako ne posjeduje razumijevanje temeljnih činjenica.”

“Dobivamo mnogo takvih poziva u vezi diploma iz ekonomije s Bostonskog sveučilišta, ali smo obično u stanju riješiti problem bez pribjegavanja konfiskaciji. Dakle, to samo pokazuje da smo se u ovom slučaju susreli s vrlo ozbiljnom situacijom”, dodao je strogo.

I dok službenicima nije bilo dopušteno zadržavanje Ocasio-Cortez u svrhu njezinog opozivanja te su bili prisiljeni osloboditi je nakon ispitivanja, preporučili su joj da pročita Osnove ekonomije Thomasa Sowella ili Ekonomiju u jednoj lekciji Henryja Hazlitta kako bi joj pomogli u oporavku.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.