Marokanski migrant ubio nasumičnog Talijana jer je ‘izgledao sretno i nije mogao podnijeti njegovu sreću’

Emma R.

Tužitelji su rekli da je osumnjičenik priznao ubojstvo 33-godišnjeg Talijana Stefana Lea, koji je 23. veljače pronađen izboden na smrt na obalama rijeke Po u Torinu, samo zato što je želio nekoga ubiti,

Osumnjičeni, Said Machaouat, 27-godišnji Marokanac, predao se tijekom vikenda.

Ja sam ubojica Stefana Lea. Moram se predati. Osjećam se progonjen od karabinjera.”

“Od svih ljudi koji su prolazili, odlučio sam ubiti ovog mladog čovjeka jer je izgledao sretno. A ja nisam mogao podnijeti sreću”, rekao je Mechaout, prema tužiteljima.

Mechaout nije poznavao žrtvu, barem je tako rekao karabinjerima.

“Tog jutra”, priznao je, “odlučio sam da nekoga moram ubiti. Otišao sam kupiti set noževa, a zatim sve bacio osim onog najoštrijeg. Potom sam otišao u Murazzi i čekao. Kad sam vidio tog lika, odlučio sam da ne mogu podnijeti njegov sretan izgled.”

ilprimatonazionale.it

“Vidio sam ga, pogledao me i pomislio sam da bi trebao patiti poput mene. Prerezao sam mu grlo svojim možem.” “Motiv je jezivi”, rekao je torinski tužitelj Paolo Borgna.

Mechaouta su citirali njegovi tužitelji Ciro Santoriello i Enzo Bucarelli: “Želio sam ubiti momka poput mene, kako bih mu oduzeo sav potencijal, njegovu djecu, njegove prijatelje i rodbinu.”

Osumnjičeni, koji je istražiteljima pokazao gdje se nalazi kuhinjski nož za koji se smatra da je korišten u ubojstvu, rekao je da je bio depresivan nakon razdvajanja sa svojom bivšom ženom.

“Najgora stvar bila je saznanje da moj četverogodišnji dječak naziva prijatelja moje bivše partnerice tata”, navodno je izjavio Mechaout.