Obama se susreo sa socijalističkim liderom Španjolske prije izbora — upozorava na migracijski val zbog globalnog zatopljenja

Jim Hoft

Screenshot: La Vanguardia via YouTube

U kojem će trenutku Europljani shvatiti da su katastrofalne politike Baracka Obame prema Bliskom istoku bile te koje su pokrenule poplavu milijuna migranata iz Trećeg svijeta na kontinent?

Obama je bio taj koji je pokrenuo kotač, a NE globalno zatopljenje.

U srijedu, Barack Obama se u Sevilli susreo sa socijalističkim liderom Španjolske Pedrom Sanchezom.

Španjolski izbori zakazani su za 28. travnja. Obama je htio javno poduprijeti socijaliste.

Dvojac ljevičarskih vođa razgovarao je o “izgradnji mostova, a ne zidova” u Ceuti i Melilli.

Ovo je scena iz Ceute prošle godine:

Obama želi izgraditi most prema ovoj propasti.

Hej, Španjolska, NE morate brinuti o globalnog zatopljenju. Problem su luđaci poput Obame.

El Pais je izvijestio:

Čelnik španjolske vlade, Pedro Sánchez i bivši predsjednik SAD-a Barack Obama, razmijenili su mišljenja o migracijskoj politici i klimatskim promjenama na kratkom sastanku koji je održan danas poslijepodne u Sevilli, u okviru Svjetskog trgovinskog summita koji je započeo danas u glavnom gradu Andaluzije. Tijekom 30-minutnog sastanka, dvojica vođe složili su se o “važnosti multilateralizma” i o “izgradnji mostova, a ne zidova” kako bi se obratili na dva pitanja koja označavaju progresivnu agendu, prema izvorima.

Sánchez je osobno izvijestio o sastanku putem Twittera. I španjolski lider i bivši američki predsjednik aludirali su na posljedice klimatskih promjena u svojim intervencijama na forumu. “Španjolska je jedna od najizloženijih zemalja i zato smo među onima najposvećenijim agendi 2030.”, rekao je Sánchez tijekom otvaranja. Obama je, pak, upozorio su da migracijski valovi posljedica klimatskih promjena.

Upravo su imigracijske politike i kako se nositi sa solidarnošću i poštovanjem ljudskih prava bile još jedno od pitanja na koje su Sánchez i demokratski vođa obratili pažnju na sastanku. Prema Moncloa, dvojac se složio da put vodi prema “izgradnji mostova, a ne zidova”. Ova poruka došla je dan nakon što je kandidat Vox-a za predsjednika vlade, Santiago Abascal, ponovio namjeru svoje stranke da izgradi zid u Ceuti i Melilli, slično prekooceanskoj konstrukciji koju promiče Trumpova administracija.