Stvari su postale neugodne kad je Tucker upitao meksičkog dužnosnika zašto Meksiko ne želi zadržati migrante iz Srednje Amerike

Scott Morefield

Screenshot: YouTube/TheDC Shorts

Stvari su postale neugodne kad je Tucker Carlson u svojoj emisiji pitao meksičkog dužnosnika zašto ljudima iz Srednje Amerike koji migriraju kroz Meksiko ne bi trebalo dopustiti ostanak tamo.

Razgovarajući s Juanom Hernandezom, tajnikom za migracije meksičke države Guanajuato, u srijedu navečer u svojoj emisiji “Tucker Carlson Tonight”, voditelj Fox News-a počeo je s pitanjem zašto Hernandezove vlastite riječi iz prošlosti ne bi trebale biti smatrane “neprijateljskim činom” protiv Sjedinjenih Država.

“Želim pročitati tri citata meksičkog vladinog dužnosnika, a to su izravni citati”, rekao je Carlson. “‘Mi se kladimo da meksički Amerikanci misle ‘Meksiko na prvom mjestu’, čak i do sedme generacije.’ ‘Meksički imigranti u Sjedinjene Države zadržat će jednu nogu u Meksiku. Oni se neće asimilirati u smislu da neće biti Meksikanci’, i posljednji citat: ‘Mi držimo da se meksičko stanovništo sastoji od 100 milijuna u Meksiku i 23 milijuna koji žive u Sjedinjenim Državama. Mi smo ujedinjeni narod.'”

“Ovi citati potječu od vas”, rekao je Carlson Hernandezu. “I pitam se je li vlada zauzela takav stav, tj. slanje stranih državljana u drugu zemlju. To je neprijateljski čin. Dakle, zašto šaljemo novac zemlji koja je počinila neprijateljske radnje protiv nas?”

“Ne, nije, prijatelju moj, to uopće nije neprijateljski čin”, rekao je Hernandez prije nego što je napomenuo da je citat bio “od prije petnaestak godina”.

Hernandez je odgovorio na Carlsonove pokušaje iznuđivanja priznanja o njegovim trenutačnim stavovima, tvrdeći da je američki imigracijski sustav “još uvijek pokvaren”. Nakon nekoliko razmjena, Carlson je pitao Hernandeza zašto meksička vlada nije “zaustavila migrante iz Srednje Amerike prije nego su ovi došli do Sjedinjenih Država”.

“Umjesto toga, Meksiko ih ohrabruje da dođu ovamo”, tvrdio je Carlson. “To nije ponašanje saveznika. Oni nisu dobrodošli. Oni nisu ovdje legalno. Mi imamo proces dolaska i oni ne prolaze taj proces. Dakle, to je čin neprijateljstva i možete lagati o tome da nije koliko god hoćete, ali mi znamo da je.”

Nakon razmjene u kojoj je Hernandez imao problem što je prozvan lažovom, Carlson je pitao zašto, ako su migranti “vrlo dobri ljudi”, Meksiko ne “dopušta da ostanu zauvijek i glasaju na vašim izborima, ali ostanu Gvatemalci i Hodurašani ‘do sedme generacije’, kao što ste vi izjavili o vašim vlastitim ljudima, o meksičkim građanima?”

Nakon pauze, Hernandez je ponovno okrenuo ploču navodeći da su imigranti samo “u potrazi za boljim životom”.

Konačno, Fox News-ov voditelj završio je intervju nakon što je bilo očigledno da meksički dužnosnik neće odgovoriti na pitanje.

“Sad postajem ljut”, rekao je Carlson. “Zaustavit ću ovo.”