Disney mora platiti reparacije dugogodišnjim fanovima Ratova zvijezda

The Babylon Bee

SAD — Savezni sudac naložio je kompaniji Walt Disney da plati financijsku odštetu vjernim obožavateljima Ratova zvijezda.

Odvjetnici su dokazali izvan svake razumne sumnje da je Disney zlonamjerno djelovao kad je kompanija naivnoj publici podmetnula Posljednjeg Jedija, što je rezultiralo presudom protiv kompanije vrijednom nekoliko milijardi dolara.

Nalog označava prvi slučaj da je sud priznao legitimnost financijske restitucije obožavatelja koji su povrijeđeni grubim petljanjem s nekoć velikom franšizom. Pravni stručnjaci vjeruju kako bi ova odluka suda mogla otvoriti bujicu zahtjeva za reparacije obožavatelja ostalih zlostavljanih franšiza, od kojih prva pada na pamet ona o Indiani Jonesu. Ljubitelji Indiane Jonesa dugo su zagovarali reparacije nakon izlaska Kraljevstva kristalne lubanje.

Fanovima je samo potrebno predstaviti svoje vjerodajnice, pokazati da su oni ili njihovi roditelji bili obožavatelji Ratova zvijezda prije izlaska Disneyjevih nastavaka i kompanija će isplatiti iznos do 1,7 milijun dolara svakome od njih. Prihvatljivi dokazi uključuju kutije za ručak iz 80-ih, Kennerove figurice iz istog razdoblja ili iznošenje opskurnih činjenica iz Proširenog svemira koji je Disney uništio.

“Napokon je sudski sustav prepoznao potrebu za reparacijama onih koji su pogođeni Disneyjevim okrutnim postupanjem prema franšizi”, rekao je odvjetnik kojji je zastupao stotine milijuna povrijeđenih obožavatelja Ratova zvijezda. “Ovo je povijesni dan za nerdove u ovoj zemlji. Sada, napokon, može početi zacjeljivanje rana.”

Warner Bros. je navodno također počeo okupljati odvjetnike kako bi se obranio u slučaju potencijalnih tužbi za reparacije zbog Joel Schumacherovog Batmana i Robina i Matrixovih nastavaka.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.