Progresivci službeno redefinirali ‘govor mržnje’ kao ‘govor koji nam se ne sviđa’

The Babylon Bee

SAD — Koalicija skupina i organizacija okupila se kako bi službeno redefinirala govor mržnje kao “govor koji nam se ne sviđa”.

“Koalicija je uključivala nekoliko riječnika, SPLC, većinu koledža i sveučilišta u zemlji, nekoliko ‘Big Tech’ tvrtki kao što su Google, Apple, Facebook i Twitter te Demokratsku stranku, Predstavnici iz svake od tih skupina okupili su se na Sveučilištu Harvard kako bi dali svoj glas i ratificirali prijedlog kojim se službeno mijenja definicija “govora mržnje” u “govor koji nam se ne sviđa”.

“Mnogo ljudi pogrešno shvaća govor mržnje”, rekla je predstavnica iz Instagrama. “Oni vjeruju da govor mržnje zapravo mora biti mrzak kako bi se okvalificirao kao takav. Stoga mislim da bismo trebali pojasniti pojmove ovdje. Na primjer, upravo smo obrisali objavu koja se mnogim progresivcima nije dopala. Nije bilo mržnje ili bilo čega drugog, ali jednostavno im se nije svidjela.”

Predstavnica Instagrama potom je prikazala slajd objave koju su obrisali:

“Vidite, rekli smo da je to bio govor mržnje, ali to je zbunilo ljude jer objava zapravo nije bila takva. Stoga predlažem da smjesta promijenimo definiciju govora mržnje u ‘govor koji nam se ne sviđa’.”

Nakon što je prijedlog prošao, rječnici su brzo ažurirali svoje definicije na:

  • Govor mržnje – (imenica) – govor koji vam se ne sviđa ili govor koji vas na bilo koji način vrijeđa // Onaj lik je rekao da se ne slaže sa mnom. Kakav užasan govor mržnje!

U vrijeme objavljivanja, koalicija je pojasnila da se ova definicija ne primjenjuje na konzervativce.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.