Bernie Sanders zagovara odvojene vrste socijalizma za siromašne i bogate ljude

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Dok se predsjednički kandidat Bernie Sanders priprema objaviti svoje porezne prijave koje otkrivaju da je sada milijunaš, pojasnio je svoje poglede na socijalizam.

“Ja zaista vjerujem u socijalizam”, rekao je Bernie Sanders novinarima. “Nejednakost je veliki problem. Ali nikad nisam rekao da vjerujem u samo jednu vrstu socijalizma. Mislim da trebamo odvojene socijalizme za bogate ljude poput mene i za siromašne ljude.”

Sanders je nadalje objasnio usredotočivši se na jednu od svojih glavnih meta: milijardere. “Milijarderi imaju mnogo više novca od mene, pukog milijunaša”, nastavio je. “To nije pravedno. Mi moramo učiniti stvari ravnopravnijima dajući mi neke od njihovih milijuna. Ali te milijune ne možete dati siromašnim ljudima; oni ne bi znali što učiniti s njima, jer nisu nikada napisali bestseler i posjeduju samo jednu ili manje kuća. Umjesto toga, oni bi međusobno trebali podijeliti puke tisućice i stotice na koje su više navikli.”

Sanders je opisao svoja dva socijalizma — jedan za bogate i jedan za siromašne ljude — kao “odvojene ali ravnopravne”, osim za one koji “mudro raspolažu novcem”.

“Dakle, sada će svi biti sretni i ravnopravniji — ali ravnopravni u svojim vlastitim skupinama”, objasnio je Sanders. “Stoga se nadam da će me svi i dalje podržavati, ali molim vas, držite se dalje mog posjeda.” Potom se brzo ispravio. “Mojih posjeda.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.