Broj Nijemaca koje su brutalno napali i ubili migranti udvostručio se u jednoj godini

Emma R.

Prema statistikama koje je objavio Savezni ured kriminalističke policije, Nijemci imaju značajno veću mogućnost postati žrtve zločina koji je počinio imigrant nego obrnuto.

Izvješće iz 2018. pod nazivom “Zločin u kontekstu imigracije” analiziralo je statističke podatke o ubojstvima, napadima, pljačkama i kaznenim djelima protiv seksualnog samoodređenja i osobne slobode.

Istraživanje je nastalo kako bi se utvrdilo koliko zločina je uključivalo “tražitelje azila i izbjeglice”, kao i ljude koji čekaju deportaciju ili već imaju dozvolu boravka.

Ubijeno je 230 Nijemaca, što je dvostruko više nego 2017. Broj Nijemaca koje su seksualno zlostavljali tražitelji azila i izbjeglice također je porastao na 3.260.

Sveukupno, gotovo polovica žrtava teških zločina stranih počinitelja (46.336 od 101.956) bili su Nijemci. To je 19 posto više nego 2017.

Podaci koji se odnose na zločine protiv tražitelja azila ili izbjeglica za koje su osumnjičeni Nijemci, pokazalo je da su 8.455 stranaca bili žrtve (24 posto više nego 2017.).

Primjerice, 2018. godine, samo 18% stranih žrtava ozlijedili su ili ubili njemački osumnjičenici. To znači da osobe koje traže azil uglavnom napadaju oni slične pozadine.

Izbjeglička politika i osobito pristup “otvorenih granica” izazvali su kritike protiv vlade Angele Merkel.

Europske zemlje doživljavaju ozbiljnu migracijsku krizu od 2015. godine zbog priljeva tisuća migranata i izbjeglica koji bježe s Bliskog istoka i sjeverne Afrike.

Njemačka je prihvatila stotine tisuća migranata. Međutim, tijekom godina broj novopridošlih osoba je pao. Prema policiji, u Njemačkoj je u prosincu 2018. godine bilo oko 300.000 tražitelja azila i 697.000 izbjeglica.