LIMBAUGH: Mnogi sveučilišni kampusi postali su igrališta bezumlja

David Limbaugh

Screenshot: YouTube/YAFTV

Ako mislite da ljevica nije preuzela sveučilišni život u Americi, vjerojatno ne posvećujete dovoljno pozornosti ili ste u fazi poricanja.

Ne govorim samo o liberalizmu profesora i nastavnom planu i programu, već o cjelokupnom životu na koledžu. Postoje očigledni primjeri ljevičarskog ekstremizma gdje god se okrenete i oni su toliko šašavi da bi se čak i razumni liberalni roditelji morali zabrinuti.

U rujnu, student Sveučilišta Michigan State (MSU) probudio se iz svog drijemeža i suočio s naizgled nepodnošljivim prizorom, prema College Fix. Njegov cimer je gledao video konzervativnog komentatora Bena Shapira. Mogu pretpostaviti što neki od vas misle dok ovo čitaju: “Stvarno mi je drago što moja djeca nisu nikad bila izložena ovakvim provokacijama, takvih odvratnih, nepromišljenih i bezobzirnih cimera.”

Vjerojatno si također mislite: “Ali ako bi se moje dijete našlo predmetom tako uznemirujućeg događaja, nadam se da bi imalo dovoljno prisebnosti da upotrijebi samopomoć i izvuče se iz neprijateljskog okruženja.”

U ovom slučaju, nevina žrtva nije reagirala nasilno. Smireno je podigla vlastito računalo i podnijela pritužbu protiv cimera sustavu za izvještavanje o pristranosti administracije fakulteta. Malo vas čini ispunjenima osobitim ponosom, jelda?

“Ben Shapiro je poznat po svom zapaljivom govoru koji kritizira i napada afroameričku zajednicu”, napisao je student u svojoj pritužbi. “Mislio sam da mržnja nema mjesta na MSU-ovom kampusu, ali ipak me MSU smjestio u sobu s nekim tko podržava govor mržnje.”

Kao roditelj također ćete biti zadovoljni saznanjem da je sveučilište poslušno uputilo istražitelja kako bi se uhvatio u koštac s ovom hitnom stvari i u slučaju potrebe nađe “novu sobu ako bi tužitelj potraživao jednu”.

Nekoliko zapažanja. Ben Shapiro komunicira izravno i odbija se pokloniti pred bogovima političke korektnosti, ali njegov govor nije zapaljivi osim ako to ne definirate kao bilo kakva izjava s kojom se ljevičarski studenti ne slažu i stoga je neprimjereno smatraju zapaljivom. Niti Shapiro napada afroameričku zajednicu, a lažna tvrdnja koju on iznosi je daleko više zapaljiva od bilo čega što on govori u svojim podcastima ili govorima.

Činjenica da se veliko sveučilište čak udostojilo bez pogovora uvažiti ovakvu pritužbu je duboko uznemirujuća. U razumnom kampusu u razumnom svijetu, razumna administracija bi obavijestila uvrijeđenog studenta da su sveučilišta institucije visokog obrazovanja koje promiču slobodu akademskog ispitivanja. Rekla bi studentu da je on, a ne njegov nevini cimer, onaj koji ima problema. Morao bi naučiti da različita politička stajališta nisu osnova za aktiviranje psihijatrijskog alarma ili mijenjanje cimera.

Da je, s druge strane, Shapirov pristalica oslovljavao uvrijeđenu pahuljicu u neprestanom naporu da ga preobrati, to bi možda bila druga priča. No, u ovom slučaju govorimo o cimeru koji gleda svoja posla i gleda video na svom vlastitom kompjuteru. Tako dugo dok ljevičari oko nas nastavljaju prikazivati mainstream konzervativni govor kao govor mržnje i inherentno rasistički, seksistički, homofobni i sve ostalo — a to je upravo ono što čine — onda ćemo i dalje imati takvih lažnih kontroverza u izobilju. Naša ljevičarska kultura indoktrinira djecu od kolijevke pa sve do akademije da su konzervativne ideje toliko gnjusne da je samo njihovo izlaganje u prisutnosti liberala mikroagresija koja zahtijeva ispravljanje. Ako pretjerujem, onda vas molim da mi objasnite gore spomenuti incident — i na stotine drugih istog tipa.

Siguran sam da ste svjesni činjenice da kad bih imao mjesta za 70.000 riječi u ovoj kolumni, mogao bih je ispuniti sa sličnim primjerima. Dopustite mi da vas ostavim s još samo nekoliko iz College Fix-a, kako ne biste pomislili da pušem konzervativni dim. Za više informacija, posjetite web stranicu.

Sveučilište Wake Forrest domaćin je nizu “sjednica za slušanje” za svoje nastavnike i osoblje u boji (bijelcima ulaz zabranjen) kako bi promicali “inkluzivnost” kao odgovor na studentski prosvjed zbog “bijele supremacije”. Nemojte se truditi tražiti definiciju riječi “inkluzivnost”. Ljevičari su također preuzeli kontrolu nad našim rječnicima. LOL.

Tijekom gostujućeg predavanja na Bostonskom sveučilištu, profesor sa Sveučilišta Washington koji se specijalizirao za “bijele studije” navodno se okomio na “sljepoću boja”, rekavši da su bijelci koji gledaju na druge ljude kao na pojedince, a ne kao članove svoje rase, “opasni”. Nadam se da vas ne moram podsjećati da je to u potpunosti izvan faze s učenjima univerzalno cijenjenog dr. Martina Luthera Kinga Jr-a — da ne spominjem i otvoreno bizarno.

Ne bih trebao izdavati izjavu o odricanju od odgovornosti, ali kako bih se zaštitio, hoću: Ništa što ovdje govorim nije umanjivanje stvarnih prikaza rasizma kad se oni dogode. Oni se mogu i moraju rješavati. Ali trebalo bi biti očigledno da je politička ljevica bastardizirala naš jezik redefiniranjem termina kako bi demonizirala političke protivnike i potisnula njihov govor.

Nemjerljiva šteta učinjena je okarakteriziranjem različitog mišljenja kao “mržnje” i “rasizma” kad ona nisu ništa slično tome. Ljevica pričinjava neizmjernu sumnju, nepovjerenje i podijeljenost podučavajući da su konzervativci i/ili Trumpovi pristaše bigoti. Takve klevete pogoršavaju upravo one uvjete kojima su namijenjene, a ljudi moraju govoriti protiv ovog destruktivnog trenda u našoj kulturi i na našim kampusima.

David Limbaugh je američki konzervativni politički komentator i autor, koji je također radio kao profesor i odvjetnik.