Jordan Peterson debitirao kao kontroverzni sudac na ‘Američkom supertalentu’

The Babylon Bee

LOS ANGELES, KALIFORNIJA — Američki supertalent izveo je natjecatelje iz njihovih sigurnih prostora svojim najnovijim odabirom celebrity suca: kanadskim profesorom psihologije, Jordanom B. Petersonom.

Petersonov drski i beskompromisni stil naveo je čak i Simona Cowella da se promeškolji u svojoj stolici dok je sudac, poznat po svom otvorenom stilu izražavanja, odgovorio jednom natjecatelju: “Ovo je čisti neo-marksizam!” Rekao je to dok je glodao divovsko, jedva skuhano kravlje rebro.

Jedan od Petersonovih najkontroverznijih trenutaka došao je kad je osmogodišnjem natjecatelju rekao da je njegova izvedba “apsolutno grozna” i da treba “već jednom odrasti i srediti svoj život”. Dječakova majka popela se na pozornicu i odbrusila Petersonu, rekavši mu da je “zli bijeli čovjek”.

“Pa, ovo je bome ružna stvar za reći u talent showu”, odgovorio je Peterson. Potom je rekao mladom pjevaču “Vaša je izvedba pokazala razinu neznanja o glazbi 20. stoljeća koja je toliko zapanjujuća da na nju možemo gledati kao na jednu vrstu čuda — ili je pokazala neku gotovo neizrecivu vrstu zlonamjere.” Kad je dječak inzistirao da je njegov nastup bio dobar, Peterson je završio svoje komentare, rekavši: “Pa, razmisli ponovno sunašce, nisi baš toliko dobar.” Komentari su sad postali dijelom YouTube videa s više od 30 milijuna pregleda pod nazivom “Jordan Peterson uništava pahuljicu na AS-u”.

Nakon jedne izvedbe koju je Peterson nazvao “potpunim baljezganjem”, sudac Howie Mandell proturječio je profesoru tvrdeći da je to bila jedna od najboljih izvedbi u emisiji. “Mislim da nema ni trunke kliničkih dokaza koji podupiru tu tvrdnju”, odgovorio je Peterson. “I budimo precizni o još jednoj stvari. Ono što je ovdje prikazano bilo je čisto postmodernističko smeće.”

Jedan drugi natjecatelj pokušao je izvesti “I Will Survive” koristeći pazušne zvukove prdenja, ali su ga odbili svi suci. Kad je natjecatelj tvrdio da je nepravedno procijenjen, Peterson je odgovorio: “Nemate pojma koliko je ova narativa stradalništva zasitila vaše razmišljanje”, što je dočekano burnim aplauzom.

Od Petersona se očekuje da će nastaviti svoju ulogu suca do kraja sezone AS-a, tako dugo dok ne pokuša nikoga prisiliti u monogamni odnos.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.