Marine Le Pen o EU izborima: ‘Počela je bitka za Europu kako bi ona ostala europska, s europskim vrijednostima’

Emma R.

Ihr Programm via YouTube

Čelnici nekoliko europskih nacionalističkih stranaka vodili su kampanju u Pragu, u susret izbora za Europski parlament koji će se održati 23.-26. svibnja.

Skup je sponzorirao Pokret za Europu nacija i slobodu (MENF), paneuropski savez devet nacionalističkih stranaka posvećen zaustavljanju masovnih migracija i oporavku nacionalnog suvereniteta od Europske unije.

Slijedi nekoliko isječka iz govora čelnice stanke Nacionalnog okupljanja, Marine Le Pen:

“Bitka za Europu je počela. Na ovim izborima, pristalice globalizma suprotstavljaju se s pristašama nacionalne države. Globalisti protiv lokalista.”

“Europski federalisti podržavaju potpunu deregulaciju, potpuno ukidanje granica, slobodno kretanje migracija diljem planeta i slabljenje nacionalnih država u korist oligarha, državnih službenika i stručnjaka. S druge strane, tu smo mi patrioti iz cijele Europe.”

“Mi smo odabrali naše nacije, nacije čija je raznolikost bogatstvo Europe. One moraju ostati same svoje i slobodno surađivati jedne s drugima…”

“Ne želimo zatvoriti granice, ali želimo natrag staviti vrata na naše domove…”

“Moja zemlja nudi tužan primjer utapanja u migraciji. Ako nećete biti oprezni, to će postati vaša budućnost. Cijela susjedstva su postala područja koja nisu francuska!…”

“Demokratski pritisak patriota u svim zemljama Europe će omogućiti preoblikovanje europskog poretka…”

“Danas, Europska unija nema kapaciteta za slanje tekova na ulice ili pucati na gomilu… Ali ipak, cilj je isti: smanjiti naš politički, pravni i nacionalni identitet — našu sposobnost pružanja otpora…”

“Mi, Francuzi i Česi, bit ćemo na sastanku s povijesti 26. svibnja! Neka poživi češki narod! Neka poživi francuski narod! Neka poživi Europa suverenih nacija!”

Tijekom tiskovne konferencije, Le Pen je dodala:

“Ono što vidimo da se odvija pred našim očima je pojavljivanje nove europske harmonije koja zamišlja okupljanje nacionalnih stranaka koje bi ponudile 500 milijuna Europljana novi okvir suradnje, novi projekt i novi zamah za budućnost.”

“Imigracija mora biti zaustavljena, a islamska ideologija mora biti iskorijenjena… Islamizacija i globalizam su novi totalitarizmi koji prijete europskim zemljama.”