Spisateljica Sputnik News-a hvali venezuelanski socijalizam, tvrdi da je bolji od SAD-a

Jose Nino

Screenshot

Morgan Artyukhina iz Sputnik News hvali venezuelansku demokraciju, vjerujući da je superiorna u odnosu na onu američku.

Dopisnik Russia Today, Dan Cohen, pozdravio je analizu Venezuele Artyukhine na Twitteru.

Cohen je rekao da Artyukhina “odlično objašnjava da je Venezuela — koja se u zapadnim medijima prikazuje kao nekakva diktatura iz crtanih filmova — mnogo demokratskija od Sjedinjenih Država.”

U videu, Artyukhina tvrdi da “postoji mnogo toga što u Sjedinjenim Državama možemo naučiti od Venezuele. Počevši od izgradnje milijuna domova za beskućnike.”

Suradnica Sputnik News-a čak je sugerirala da je venezuelanska demokracija superiornija onoj američkoj.

Oni imaju vrstu demokracije koju nikada prije nismo vidjeli. Oni ponovno izrađuju svoj Ustav. Naš Ustav nije prerađen već 250 godina.

Vijesti iz Venezuele ovaj tjedan su punile naslovnice svih medija nakon što je privremeni predsjednik Juan Guaido poveo ustanak protiv diktatora Nicolasa Madura.

Iako on nije uspio, ova je pobuna potaknula senatora Lindseyja Grahama da pozove na vojnu akciju.

Međutim, bilo je i hladnijih glava u Republikanskoj stranci, poput Matta Gaetza, koji je priznao što je socijalizam učinio Venezueli, ali je također prepoznao dobre strane neintervencionizma u ovom slučaju.

Mnogi na političkoj ljevici, osobito kontroverzna kongresnica Ilhan Omar, iskoristili su venezuelansku krizu kako bi naglasili svoje anti-američke govorne točke.

Bez obzira na to koliko dokaza je predstavljeno, ljevica nastavlja negirati negativan utjecaj socijalizma na Venezuelu.