Salvini, Orban alijansa: ‘Ako ljevica pobjedi, Europa će postati islamski kalifat’

Stan M

Mađarski premijer Viktor Orbán i talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini planiraju se boriti protiv trenutačne EU agende.

Salvini je posjetio Orbána kako bi se informirao o graničnoj ogradi između Mađarske i Srbije. Orbán se čak referirao na Salvinija kao na najvažnijeg čovjeka u Europi.

Orbán je izjavio da je spreman surađivati s dinamičnim i vitalnim ljudima nazivajući EU umornom i nemoćnom.

“Nadam se da će nove snage ustati i postići da se izgradi nešto”, završavajući s “Europa treba Mattea Salvinija”.

Salvini je istaknuo da nije desničar te da njegova stranka jednostavno predstavlja alternativu za Europu. Priznao je da ne zna koliko stranaka će mu se pridružiti ili koliko će one biti snažne.

“Ali, nadam se da ćemo biti dovoljno snažni, jer ako ljevica pobijedi Europa će postati islamski kalifat”, izjavio je.

Obojica su pozvali Europsku narodnu stranku (EPP) na usvajanje njihovih pogleda ako ne žele počiniti političko samoubojstvo. Ako se EPP odluči slijediti njihov primjer, obojica su izrazila spremnost na suradnju.

S druge strane, predsjednik EPP-a Joseph Daul snažno se protivi tome. Navodno je rekao da će se to morati dogoditi bez njega i da neće prihvatiti predsjedanje Europskom komisijom ako će mu za to trebati pomoć Orbanove stranke Fidesz.

Nakon suspenzije Fidesz stranke zbog kritika usmjerenih prema Georgeu Sorosu i predsjedniku EU komisije Junckeru zbog njihovih migracijskih politika, suradnja između euro-skeptika postaje sve vjerojatnija.

Zajedno s Alternativnom za Njemačku, Slobodarsku stranku Austrije, strankom Nacionalnog okupljanja Marine Le Pen, finskom Perussuomalaiset, estonskom Konzervativnom narodnom strankom, nizozemskom Strankom za slobodu, slovačkom Sme Rodinom, belgijskom Vlaams Belang, Danskom narodnom strankom i Salvinijevom Lega strankom, Europski savez naroda i nacija mogao bi postati prilično značajan čimbenik nakon izbora za Europski parlament.