Liberali razjasnili: ‘Alt desnica’ znači svi desno od Staljina

The Babylon Bee

SAN FRANCISCO, KALIFORNIJA — Opsežna studija otkrila je da većina liberala definira termin “alt-desnica” kao svakoga tko se politički nalazi desno od Josifa Staljina. Studija je obuhvatila tisuće sati testiranja, anketiranja i promatračkih studija temeljenih na reakciji koje su se usredotočile na liberale iz svih urbanih centara i liberalnih žarišta diljem Sjedinjenih Država.

Termin “alt-desnica” počeo se naširoko koristiti tijekom predsjedničkih izbora 2016. godine, ali je izazvao dosta zbrke. Sve vrste ljudi, od članova Ku Klux Klana do liberalnih demokrata koji imaju konzervativnog prijatelja, označavani su kao “alt-desnica”. Neki su nagađali da taj termin jednostavno znači da netko sluša Pearl Jam dok istodobno čita knjige o ekonomiji slobodnog tržišta od autora poput Thomasa Sowella. Drugi nisu pronašli nikakvih razlika između termina “alt-desnica” i ostalih oznaka koje ljevičari uobičajeno koriste, kao što su “nacist” ili “bigot”.

U nastojanju pojašnjenja na što točno liberali misle kad koriste termin “alt-desnica”, stručnjaci su se prihvatili mukotrpnog zadatka intervjuiranja tisuća članove političke ljevice.

U jednom od testova, subjektima je prikazan niz fotografija pojedinaca različitih političkih sklonosti. Na slikama su bili Ben Shapiro, Bill Cosby, Martha Stewart, Chris Pratt, Marlon Brando, Telly iz ulice Sezam, Ernest P. Worrell, Jordan B. Peterson, Guile iz Street Fightera 2, Rachel Maddow, pukovnik Sanders i Alf. Ovaj test pokazao se najkorisnijim jer su ispitanici sve ponuđene fotografiju jednoglasno označili kao “alt-desnica”. To jest, sve osim jedne: onu komunističkog revolucionara i vođe Sovjetskog Saveza, Josifa Staljina. Za Staljina, većina ispitanika je odgovorila: “To je neka osoba koja je učinila neke stvari. Siguran sam da je on u redu.”

Strogo testiranje uzrokovalo je mnogim ispitanicima nekontrolirane izljeve bijesa, bezuspješno pokušavajući izaći iz neprekidne petlje uzastopnog vikanja: “To je alt-desnica!” Jedno izvješće je zabilježilo muškarca koji je trčao po zgradi i derao se: “To je alt-desnica! I on je alt-desnica! I one stvari na zidu su alt-desnica! I oblaci izgledaju kao alt-desnica! I ona gospođa i njezin pas su oboje alt-desnica!” Muškarac se ubrzo počeo pjeniti na usta te je hospitaliziran.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.