Konzervativni komičar Evan Sayet ismijao ljevičarsku histeriju oko klimatskih promjena u knjizi za djecu ‘Apocali Now!’

Beth Baumann

Konzervativni komičar Evan Sayet upravo je objavio knjigu za djecu pod nazivom Apocali Now!, koja ukazuje na licemjerstvo ljevice kada su u pitanju klimatske promjene. Već godinama slušamo o tome kako ćemo biti osuđeni na propast ako se ne pozabavimo stakleničkim plinovima i emisijama. Iz godine u godinu govore nam da će “ovo biti zadnja šansa” i “imamo samo [umetnite broj godina ovdje] prije završetka svijeta”. I, iz godine u godinu, godina koja je trebala označiti kraj dolazi i odlazi. Potom donose sljedeći veliki faktor straha. I to sve opet vidimo sa zastupnicom Alexandrijom Ocasio-Cortez (D-NY) i njezinim “Green New Dealom”.

Sayet je napravio dobar posao razotkrivajući ljevicu i njezine uzastopne neuspjehe — one za koje bi voljeli da ih mi ostali zaboravimo — na način na koji djeca mogu razumijeti.

Prema Sayetu, započeo je s pisanjem svoje sljedeće knjige, Suprotstavljena kultura: Ljevičarski rat prema svemu što je ljudsko u kojoj je rastavljao lažne ekološke epidemije koje je poticala ljevica, kad je odjednom sve to počelo zvučati poput pjesme. I tako je rođena knjiga za djecu.

Sayet je rekao da točno zna kako srušiti ljevicu pošto je i sam na neki način “lijevi”. Evo što je rekao za Frontpage Mag o svojoj političkoj filozofiji, iako ona nije crno-bijela kako bi neki mogli misliti.

Kao i dobar dio nas koji se sada identificiramo kao “konzervativci”, u djetinjstvu sam se smatrao liberalom, a samim time i demokratom. U tim danima, život u Americi bio je toliko miran da se nitko nije morao zamarati dubokim mislima. A kad čovjek ne razmišlja vrlo duboko, on se smatra demokratom.

Istina je da sam uvijek bio — i ostao — liberal. Problem je u tome što Liberalni pokret (veliko “L”) nije nimalo liberalan. To je antiteza liberalizma. Pravi liberalizam zapravo boravi u Republikanskoj stranci i u konzervativnom pokretu. Uostalom, ono što mi konzervativci pokušamo “konzervirati” jest ta liberalna demokracija. Moj trenutak “prihvaćanja Isusa” nije bio da nisam vjerovao u ono što sam vjerovao; bilo je to što sam prepoznao da ono u što vjerujem ne mogu pronaći na ljevici.

Ovo su samo neke od mojih omiljenih stranica knjige i primjer onoga što možete vidjeti u njoj: