WALSH: Objašnjavanje progresivne rodne teorije desničarskim bigotima

Matt Walsh

Prva stvar koju morate shvatiti jest da je rod društveni konstrukt. “Žena” i “muškarac” su koncepti koje je društvo proizvoljno izumilo. Oni nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Prilikom rođenja, djetetu nasumično dodjeljuju jednu od tih oznaka primitivni, zaostali liječnici koji su, u nedostatku bilo kojeg dobrog i objektivnog razloga, odlučili da ljudsko dijete s penisom mora biti dječak, a ljudsko dijete s vaginom djevojčica. Sve te riječi su međusobno zamjenjive, kao što je to slučaj i s dijelovima tijela. Ništa od toga, zapravo, ne znači ništa.

Ali zapamtite da su generički ljudi koje bezrazložno nazivamo “ženama” lijepi i moćni te da njihovu proizvoljnu ženstvenost treba neprestano slaviti. Žene se moraju udružiti i zajedno uzdizati. Žene moraju biti podjednako zastupljene u svim našim institucijama. Žene su doista prekrasna, sjajna, posebna stvorenja.

Ali u ženama ne postoji ništa posebno. Doslovno svatko može biti žena. Osoba s penisom može biti žena. Osoba s vaginom može biti žena. Kad bi kanta pijeska poželjela biti žena, mogla bi postati jednom. Ne postoji nikakav aspekt ženstvenosti koji je ukorijenjen biološki ili je nedostupan muškarcima. A ženstvenost zasigurno nema nikakvih veza s vašim dijelovima tijela.

Ali ako nemate maternicu, ne biste trebali iznositi svoje mišljenje o ženskim pravima. Nema maternice, nema mišljenja. To je moto. Umorni smo od toga da muškarci donose odluke u vezi ženskih tijela.

Ali ne postoji nešto poput ženskog tijela. Transžene su također žene. Transžena je jednako žena kao i svaka druga žena. Nema apsolutno nikakvih razlika između njih, a sugerirati drukčije predstavlja vrhunac bigotizma.

Ali zakoni protiv pobačaja su seksistički jer su specifično usmjereni na žene, koje su osobe koje rađaju bebe. Kad bi muškarci mogli rađati bebe, pobačaj bi posvuda bio legalan.

Ali muškarci ne mogu rađati bebe. A žene mogu biti očevi. A očevi mogu biti majke. A majke mogu biti muškarci. A žene mogu biti muškarci koje su majke. Što je tu toliko zbunjujuće? Koliko vam puta moram reći: muškarci i žene su u svakom pogledu u potpunosti isti i svatko tko pripada jednoj skupini može jednako lako pripadati drugoj, jer ne postoji apsolutno ništa što bi objektivno razlikovalo te dvije kategorije i stoga ne možete reći nešto o jednoj kategoriji što se jednako ne odnosi na drugu.

Ali žene su naročito ugnjetavane u našem društvu. Muškarci ne znaju kako je biti žena u modernoj Americi. Oni drže privilegije i institucionalnu moć te ne mogu na bilo koji način razumjeti teškoće žena. To je razlog zašto je važno osigurati da se ženama pruži svaka prilika za uspjeh, bez da budu sputane nepoštenim prednostima koje posjeduju muškarci.

Ali muškarcima bi trebalo dopustiti sudjelovanje u ženskim natjecanjima. Nezamislivo je ugnjetavati biološkog muškarca odbijajući mu pristup ženskim ligama. Ako se to drugim djevojkama ne sviđa, trebale bi provjeriti svoje privilegije i začepiti usta.

Ali žene moraju ustati i govoriti protiv nepravednosti. Treba im se dopustiti traženje vlastitog prostora. Ono što im pripada se ne smije prisvojiti.

Ali drag kraljice su prekrasne i nevjerojatne. Malo stvari je ljepše od muškarca u ženskoj odjeći i s lažnim grudima koji pleše na pozornici.

Ali muškarci su nametljivi, arogantni kreteni.

Ali muškarci su žene.

Ali patrijarhat.

Ali konstrukt.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.