BOZELL & GRAHAM: Hollywoodska ljevica mrzi Alabamu

L. Brent Bozell III
Tim Graham

Guvernerka Alabame Kay Ivey potpisala je 14. svibnja zakon koji štiti nerođene bebe od klanja u pobačaju. Glasanje u državnom zakonodavnom tijelu nije bilo ni blizu: 74-3 u Domu, 25-6 u Senatu.

Još jedna država se urazumila.

U državama Juga pojavio se val usvajanja pro-life zakona. Prvo je došao zakon “otkucaja srca”, koji je zaustavio pobačaje nakon što se bebi detektiraju otkucaju srca (oko šestog tjedna trudnoće). Zatim je došla Alabama. Njezin zakon zaustavlja sve pobačaje osim u onim slučajevima kad je život majke u opasnosti ili nerođena beba ima “smrtonosnu anomaliju” te prijeti izvršiteljima pobačaja zatvorskom kaznom u duljini do 99 godina. Ljevica će, naravno, pokušati natjerati savezne suce imenovane od demokrata da ponište taj zakon.

No, u međuvremenu, hollywoodska ljevica je bijesna. Barbra Streisand se požalila: “Retrogradna Alabama kriminalizira pobačaj čak i u slučajevima silovanja i incesta. Zakon su nadmoćno izglasali muškarci Republikanske stranke. Sluškinjina priča od republikanaca.”

Lady Gaga nazvala ga je “sramotom” i “još i gnusnijim” jer ne dopušta iznimke onima koji su silovani “ili doživljavaju incest, sa ili bez pristanka”. Gaga je dovoljno inkluzivna da pokaže suosjećanje onima koji prakticiraju sporazumni incest.

Alyssa Milano je također bio vrlo ljuta na 22 muškarca koji su glasali protiv iznimke silovanja i incesta. “NITI JEDNA MATERNICA”, tweetala je. Činjenica da su guvernerka koja je potpisala zakon i ženska zastupnica države koja je sponzorirala zakon žene je irelevantna.

Također nije bilo “niti jedne maternice” među sedam muškaraca koji su legalizirali pobačaj na nacionalnoj razini u slučaju Roe protiv Wade 1973. godine.

Sarah Silverman je brojala drugačije, tweetajući: “27 bijelih muškaraca upravo je odlučilo što žene Alabame mogu i ne mogu raditi sa svojim tijelima i životima. (Muškarci uzrokuju 100% neželjenih trudnoća).”

“Komičarke” su mislile da će njihov bijes biti smiješan. Bile su u krivu. Na TBS-u, Samantha Bee objavila je da regulatori pobačaja “ne bi prepoznali vulvu ni da ih ona ugrizne za lice”. Bivša ko-kreatorica “Daily Show-a”, Lizz Winstead, tvrdila je: “Volim ljude u Alabami i želim udariti njihove političare u ku**c.”

Komičarka i bivša producentica “Daily Show-a” Jena Friedman odbrusila je na Twitteru da “u Alabami, život počinje sa silovanjem.” Friedman je također tweetala: “Najbolji način da se zaustavi pobačaj je ubiti žene prije nego što zatrudne! — zakonodavstvo Alabame 2020.” To je ista ona žena koja je u emisiji Stevea Colberta tijekom lude izborne noći 2016. godine upozoravala žene: “Odmah napravite pobačaje!”

Hollywoodski muški feministi također su se priključili. Glumac Bradley Whitford inzistirao je: “Mizoginija je reptilski mozak izrastao ih desničarske ideologije.”

Jameela Jamil iz NBC-ovog sitcoma “The Good Place” rekla je da novi zakon Georgije “otvoreno demonstrira mržnju prema ženama” te potom dodala: “Imala sam pobačaj kad sam bila mlada i to je bila najbolja odluka koju sam ikad donijela. Kako za mene, tako i za bebu koju nisam željela.”

Nevjerojatno je kako žene koje pobacuju svoje bebe mogu uvijek racionalizirati da su one toliko grozne osobe da bi bebama bilo bolje da su mrtve. Jamil podrazumijeva da je udomiteljstvo gore od pobačaja: “Toliko djece će završiti u udomiteljskim domovima. Toliko uništenih života. Toliko okrutno.”

Nevjerojatno je da ti “progresivci” vjeruju da je njihovo suosjećanje neograničeno, a opet izražavaju svaki orvelijanski pridjev poznat čovječanstvu u vezi nasilnog prekidanja života prije on uopće počne. Spašavanje beba je “restriktivno”, a ne “zaštitničko”. To je “brutalno”, ne zaustavljajući brutalnost. To je “okrutno” i čak “barbarsko”. A trganje beba dio po dio je … antonim?