KLAVAN: Ptica Trkačica Trump raznijela ACME demokrate

Andrew Klavan

Donald Trump je Ptica Trkačica. Sve što treba reći je: “Meep! Meep!” i ljevica će spustiti nakovanj na vlastitu glavu.

Nakon izbora za Kongres, predsjednik je održao tiskovnu konferenciju i pokušao pustiti malo dvostranačke buke, pa je CNN-ov Wiley Jim Acosta, svjež iz ACME-ove škole novinarstva, postavio ono za što je mislio da je eksplozivno pitanje i na kraju završio s pougljenim licem i zadimljenom kosom.

Predsjednik je izveo republikanske glasače podsjećajući ih na ljevičarsku histeriju i nasilje krilaticom “Jobs Not Mobs” (Radna mjesta, a ne rulja – op. a.), tako da se ljevičarska fašistička organizacija Antifa ukazala pred kućom Tuckera Carlsona i terorizirala njegovu obitelj, potvrđujući tako predsjednikov slogan.

I možda najsmješnije, Trump je napravio promjenu u Ministarstvu pravosuđa i ljevica je protestirala protiv odlaska Jeffa Sessionsa kao glavnog državnog tužitelja! Dobro ste pročitali: ljevica je izašla na ulice kako bi branila posao Jeffersona Beauregarda Sessionsa III., jednog od najodlučnijih i neustrašivih desničarskih glasova u zemlji!

Poput Ptice Trkačice, sve što Trump treba učiniti jest nacrtati otvor na pločniku i ljevica će upasti kroz njega. Kunem se, kad bi se Trump sam otpustio, ACME demokrati bi ga nominirali kao svojeg predsjedničkog kandidata 2020. samo kako bi mu pokazali tko je tko!

Trumpova moć — poput one Ptice Trkačice — proizlazi iz preusmjeravanja neprijateljstva njegovih protivnika prema sebi samima. Iz razloga što ljevičarske politike ne funkcioniraju, jer čine zemlju manje slobodnom, manje jednakom i manje prosperitetnom za sve, uključujući i one neprivilegirane za koje se kunu da ih služe, ljevičari zapravo posjeduju samo jedno oružje: kulturu. Desetljećima su koristili to snažno oružje kako bi uvjerili nas — i sebe — da je bilo kakvo suprotstavljanje na principijelnim osnovama kršenje manira i morala.

Ukažite na disfunkciju u siromašnim crnim zajednicama, vi ste rasist. Protivljenjem istrebljenju nerođenih, vi vodite rat protiv žena. Ne složite li se s načelima islama, vi ste bigot. Branite li prava koja su osigurana našim osnivačkim dokumentima, vi ste fašist. Kazne zbog prkošenja tim kulturnim diktatima: ismijavanje, isključivanje i otkazivanje.

To je oblik zastrašivanja, to je sve. A Trump — čiji su maniri i morali, recimo to tako, njemu svojstveni — je otporan na to. Stoga, ljevica mora ili odustati ili pojačati svoju jedinu taktiku. Oni su je odlučili pojačati, preselivši se od društvenih kazni na otvorena klevetanja, uznemiravanja i nasilje. Zemlja ih sada može vidjeti. Znamo tko su oni.

Zbog svega ovoga vidim veliki kulturni trijumf za Trumpa — i za konzervativce — u rezultatima nedavnih izbora. Pravo drobljenje rezultata tek treba doći, pune političke posljedice se tek trebaju razriješiti, ali kulturno, tamo gdje je najvažnije, Trump je postigao apsolutnu pobjedu.

Dvije godine, ljevica je koristila svoj gotovo monopol pri američkim izvorima informacija — informativne medije, zabavne medije i akademiju — kako bi demonizirala uredno izabranog čelnika nacije. On je fašist (koji je nekako dozvolio ljudima glasanje u kojem je njegova stranka izgubila većinu u Domu!); on je seksist (koji je postigao rekordni broj zaposlenih žena); i, ona stara dobra, on je rasist (koji je gotovo eliminirao nezaposlenost crnaca). On je Adolf Hitler (iako se, nekim čudom, slavi poput heroja u Izraelu). I svi mi živimo u Služavkinoj priči (LOL).

Kad uzmete u obzir histeričnu silu ljevičarskih napada i potom razmotrite rezultate izbora — povijesno tipičnih i u skladu s političkom kartom teritorija — pošteno je reći da sa svom silom svojih komunikacijskih moći, ljevičarski Wiley Kojot nije uspio izvući niti jednu jedinu kap krvi iz svog namijenjenog plijena. Umjesto toga, razotkrivajući sebe kulturnim razbojnicima kakvi jesu i inspiriranjem desnice sa svojim virulentnim prikazivanjima nepoštenja i nereda, onu nisu učinili ništa drugo nego ponovno raznijeli sami sebe.

Meep! Meep!