Njemačke države zabranjuju noževe na javnim mjestima zbog drastičnog porasta napada

Arthur Lyons

Dvije regije u Njemačkoj ozbiljno razmatraju zabranu nošenja noževa na javnim mjestima zbog nedavnog izbijanja nasilnih napada noževima.

Države Donja Saska i Bremen izjavile su kako će razmotriti provedbu zabrane nošenja noževa. Obje države izradile su nacrt zakona za Savezno vijeće koji bi zabranio nošenje noževa na mjestima poput željezničkih stanica, trgovačkih centara i na javnim događajima, prema izvješću njemačkih novina Die Welt.

Vrste noževa koje će građanima biti dopušteno nositi u javnosti također će doživjeti dodatne promjene. Prije su pojedinci mogli nositi fiksne noževe dugačke 12 centimetara, ali novi zakon će to smanjiti na samo 6 centimetara. Nadalje, na sve noževe s oprugom postavit će se opća zabrana.

U posljednjih nekoliko godina zločini s noževima postali su ozbiljan problem u njemačkim gradovima. Oni su postali toliko česti da je prošli mjesec u njemačkom časopisu za žene objavljen članak koji je davao savjete kako pravilno liječiti ubodnu ranu.

Početkom ove godine, u veljači, pet njemačkih gradova doživjelo je brutalne napada noževima na isti dan, što je rezultiralo s nekoliko hospitalizacija. Međutim, teško je izračunati preciznu statistiku zločina s noževima.

U drugom članku koji je ranije ove godine objavio Die Welt, novine su naglasile da je sveobuhvatna statistika o zločinima s noževima postala nedostupna i da će vladi možda trebati nekoliko godina da prikupi statistike te ih uključi u godišnje statističke podatke Savezne policije.

Njemačka nije jedina zapadnoeuropska zemlja koja je doživjela značajan porast napada noževima. U posljednjih nekoliko godina, Ujedinjeno Kraljevstvo također je doživjelo dramatičan porast takve vrste zločina.