Nevada donijela zakon koji će elektorske glasove dati osobi koja će osvojiti popularni glas nacije

Cristina Laila

Komunisti demokrati vode rat protiv Izbornog kolegija kao dio svojih nastojanja da naruše Ustav SAD-a i u konačnici stave savezne izbore u ruke obalnih elita, Kalifornije i New Yorka.

Senat države Nevade usvojio je u utorak zakon koji bi elektorske glasove dao predsjedničkom kandidatu koji osvoji popularni glas na nacionalnoj razini.

Zakon je donesen stranačkim glasanjem 12-8, a zakonodavstvo je poslano demokratskom guverneru Steveu Sisolaku na potpis.

Ako guverner potpiše zakon, Nevada će se pridružiti 14 ostalih država, zajedno s District of Columbia (3 elektorska glasa) kako bi se pridružila Nacionalnom međudržavnom sporazumu popularnog glasa.

Evo ostalih država koje su potpisale zakon o Nacionalnom popularnom glasu:

Jedini način da ovaj zajednički sporazum stupi na snagu jest da dovoljan broj država donese to zakonodavstvo i premaši ukupan broj elektorskih glasova potrebnih za osvajanje predsjedništva — 270, a Nevada je pridonijela toj brojci koja sada iznosi 195.

Naši su Očevi osnivači željeli dati glas središnjem dijelu Amerike i manje gusto naseljenim državama te su stoga izmislili najbolji sustav za zastupanje Amerike, Izborni kolegij.

Demokrati mrze središnju Ameriku — žele da (ilegalni stranci) Kalifornija i kozmopolitski liberalni elitisti u New Yorku u budućnosti izabiru svakog američkog predsjednika.

Donald Trump je pobijedio na izborima 2016. godine s 304 elektorska glasa u usporedbi s 227 Hillary Clinton — mediji se hvale da je Hillary osvojila popularni glas (ilegalnih stranaca), ali izbori 2016. godine pokazali su svu genijalnost Izbornog kolegija jer je isfiltrirao ogromne količine glasačkih prijevara i dao glas središnjoj Americi.