Facebook suspendirao Raheema Kassama zbog 11 godina stare objave

Paul Joseph Watson

Facebook je suspendirao glavnog urednika časopisa Human Events Raheema Kassama zbog 11 godina stare objave.

Ozbiljno.

“Kako sam samo znao da se ovo trans sranje približava, prije 11 godina”, pisalo je u objavi, koja je istaknula komentar koji je Kassam iznio u travnju 2008. godine i koji kaže: “govorim da muškarci ne mogu biti žene.”

“Upravo sam suspendiran treći put u tri mjeseca s Facebooka”, tweetao je Kassam. “Čak se više ne trude skrivati. Oni imaju monopol. Oni imaju veliki korporativni novac.”

Početkom ovog mjeseca, Facebook je trajno uklonio s platforme nekoliko konzervativnih komentatora bez posebnog razloga, navodeći da su “opasne osobe”.

Div društvenih mreža još uvijek dopušta doslovno poricanje holokausta, ali je upozorio da će uklanjati objave koje spominju Alexa Jonesa ili Tommyja Robinsona, osim ako izričito ne osuđuju te pojedince.

Prošli tjedan, konzervativna aktivistica Candace Owens suspendirana je zbog tvrdnje da liberalna politika u crnim zajednicama potiče kućanstva bez oca, iako je ta suspenzija brzo povučena.

Dan prije toga, Facebook je također ošamario Trumpovog pristašu s 30-dnevnom zabranom zbog pokazivanja “OK” znaka rukom.

Više nema poricanja da tvrtka namjerno cilja na konzarvativce i populiste, što je jasan oblik miješanja u izbore.