KLAVAN: Kako se bliži Dan D, akademici se okupljaju kako bi se suprotstavili ugnjetavanju graničara [Satira]

Andrew Klavan

Army

Ovo što slijedi je satira.

Danas je 75. obljetnica Dana D, a tisuće akademika se sastaje u Vancouveru kako bi raspravili zašto je igra graničara ugnjetavačka. Više od 2.500 američkih muškaraca poginulo je boreći se protiv fašizma na plažama Normandije 6. lipnja 1944. godine, a znanstvenici se sastaju na godišnjem Kongresu humanističkih i društvenih znanosti kako bi predstavili studiju o graničarima, u kojoj se navodi [ovo je stvarni citat]: “Budući da razmatramo potencijal tjelesnog odgoja u svrhu osnaživanja učenika njihovim uključivanjem u kritičku i demokratsku praksu, zaključujemo da je skriveni kurikulum koji nudi graničare antitetičan ovom projektu.”

Prezentaciju o graničarima vodi Joy Butler, profesorica kurikuluma i pedagogije na Sveučilištu Britanske Kolumbije, što nam govori da je inače nesposobna za rad. Butler kaže da graničari podupiru “pet lica ugnjetavanja”. Ovih pet lica ugnjetavanja su, naravno, Srećko, Kihavko, Stidljivko, Pospanko i Učo. Glupko i Ljutko su opravdano izostali jer se identificiraju kao žene koje su glupaste i mrzovoljne.

Zapravo, samo sam se šalio na divlje uvredljivi način. Pet lica ugnjetavanja su zapravo marginalizacija, eksploatacija, kulturna dominacija, Pospanko i Učo. Što objašnjava zašto su žene uvijek tako glupaste i mrzovoljne.

Na ovu predstojeću obljetnicu događaja kad su muškarci trčali plažama ususret ubojitoj kiši metaka iz strojnica, minobacačkih granata, bombi i nedovoljno napuhanim crvenim gumenim loptama koje vas čak ne povrijede kad vas pogode, akademici iz Vancouvera će također raspravljati o ostalih ugnjetavačkim igrama poput lovica, u kojoj je dijete dehumanizirano kad postane “to”, uhvati zastavu, koja je očigledno militaristička i britanski buldog, koja nosi uvredljive kolonijalističke prizvuke.

Pomažući djeci da izbjegnu igranje ovih brutalnih i natjecateljskih igara, edukatori će se pobrinuti da naša djeca više nikad neće odrasti u odrasle osobe koje će se upustiti u rat, već će umjesto toga postati odrasle osobe koje će jednostavno biti zbrisane s lica zemlje od kojih god prokletih fašističkih gadova koji su učili svoju djecu da se igraju graničara poput normalnih ljudi.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.