Hollywood se umiješao u izbore za gradonačelnika njemačkog grada kako bi spriječio izbor kandidata AfD-a

Paul Joseph Watson

Hollywood se miješa u izbore za gradonačelnika malog grada u Njemačkoj u nastojanju da spriječi izbor desničarskog AfD-ovog kandidata.

U prvom krugu glasanja za gradonačelnika Görlitza, AfD-ov Sebastian Wippel prikupio je 36,4 posto glasova, pobijedivši drugoplasiranog establišmentskog kandidata CDU-a.

Slikovito staro gradsko područje Görlitza bilo je tijekom godina mjesto snimanja brojnih povijesnih hollywoodskih filmova, uključujući Inglorious Basterds i The Grand Budapest Hotel.

Čini se da zbog toga industrija misli da se može umiješati u demokratske poslove njemačkih stanovnika grada u pokušaju sprječavanja izbora prvog gradonačelnika iz AfD stranke.

Zajednička peticija koju su potpisali pisci i redatelji iz Njemačke i Hollywooda poziva stanovnike Goerlitza da se ne predaju “mržnji i neprijateljstvu” davanjem svog glasa Wippelu.

Međutim, većina mještana koja je intervjuirana za RT beskompromisno je izjavila da bi hollywoodski ljevičari trebali gledati svoja posla.

“Mislim da su stanovnici Görlitza dovoljno pametni da sami odluče, mislim da je nametanje tuđeg mišljenja, na primjer iz Amerike, neprihvatljivo”, rekao je jedan.

“Ako ne žive ovdje, ne bi se smjeli miješati u naše lokalne poslove”, dodao je drugi.

Drugi krug glasovanja održat će se kasnije ovog tjedna.