YouTube povukao sve isječke ‘Seinfelda’ koji prikazuju Soup Nazija

The Babylon Bee

SAN BRUNO, KALIFORNIJA — Nastavljajući svoje kontinuirane napore da sa svoje platforme uklone govor mržnje, menadžeri sadržaja u YouTubeu odlučili su ukloniti sve videozapise koji prikazuju ili navode “Soup Nazija”, lika iz najpopularnijeg sitkoma 90-ih, Seinfelda.

“Govor mržnje dolazi u različitim oblicima”, rekla je izvršna direktorica YouTubea Susan Wojcicki. “Ono što nekima izgleda kao komičan lik, drugi mogu interpretirati i koristiti kao zlonamjernu mržnju. Ovaj sadržaj mogao bi naročito duboko povrijediti vlasnike restorana i proizvođače juha.”

Ko-kreator i zvijezda serije Jerry Seinfeld slaže se s odlukom YouTubea. “Komedija uvijek uključuju određenu dozu rizika, a kao pisci, mi živimo na rubu uvrede”, rekao je Seinfeld. “Međutim, u ovom konkretnom slučaju, moramo priznati da smo prešli granicu i stvorili nešto što bi naš svijet moglo učiniti gorim mjestom za život, što je, naravno, upravo suprotno onome što pokušavamo učiniti.”

I dok su fanovi serije prosvjedovali protiv uklanjanja, YouTube stoji iza zabrane “Soup Nazija”, žestoko vičući: “Nema videa za vas!”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.