YouTube banirao kanal s pola milijuna pretplatnika nakon što je kritizirao Voxovog Carlosa Mazu

Paul Joseph Watson

YouTube je banirao kanal kreatora s pola milijuna pretplatnika dan nakon što je objavio video u kojem osuđuje cenzuru i kritizira Voxovog Carlosa Mazu.

Početkom mjeseca, Maza je podigao buru nakon što je optužio Stevena Crowdera da koristi gay uvrede protiv njega. To je dovelo do demonetiziranja Crowderovog kanala i #VoxAdPocalypse – koja je izbrisala ili demonetizirala tisuće kanala zbog “govora mržnje”.

Međutim, najveći primjer cenzure dosad dogodio se danas s Black Pigeon Speaks, kanalom koji se mogao pohvaliti s pola milijuna pretplatnika, koji je uklonjen s YouTubea bez da je kompanija dala bilo kakav razlog.

Black Pigeon Speaks, vegan koji spašava golubove, umjereni je centrist koji je producirao uglađene videozapise u kojima je prozivao krajnju ljevicu i ratnike socijalne pravde. Njegovi videozapisi uvijek su bili pažljivo formulirani kako bi bili u skladu sa sve strožim pravilima YouTubea, no njegov je kanal svejedno izbrisan.

Predviđajući svoje predstojeće baniranje, BPS je jučer objavio video u kojem je upozorio da Silicijska dolina “neumorno, patološki i nemilosrdno ušutkava” neovisne glasove.

U istom videu također je kritizirao Voxovog Carlosa Mazu, ističući članak koji je tvrdio da je Maza aktivist, a ne novinar.

YouTube je doista preskočio morskog psa. Sve će biti banirani. A Trumpova administracija ne čini ništa kako bi to zaustavila.